Óriási vihar jön: térképen mutatjuk, hol, mi várható

Óriási vihar jön: térképen mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Az ország nagy részén napos idő várható, ám a nap során északon még kialakulhat eső, zápor és akár még egy-egy zivatar is. Ez utóbbira főleg az északkeleti területeken van esély. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarveszély miatt hat vármegyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A hét közepén nyugat felől csökken a felhőzet, szerdán az ország nagy részén már napos időre van kilátás kevés felhővel. A nap első felében északon több helyen, másutt helyenként alakulhat ki eső, zápor, egy-egy zivatar - olvasható a met.hu oldalán. Mint írták, északkeleten maradhatnak tartósabban felhős körzetek, ott még napközben is előfordulhat néhol csapadék. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon és a főváros térségében megerősödik. Délután délnyugatira fordul a légmozgás, és mérséklődik. A hőmérséklet délután 9 és 14, késő este 1, 8 fok között alakul.

Reggel, délelőtt még az északi, északkeleti megyékben fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket helyenként intenzív csapadékhullás és apró szemű (< 1 cm) jég kísérhet. A zivatarok délelőtt lecsengenek, majd délutántól ismét északkeleten dörrenhet meg egy-egy helyen az ég. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarveszély miatt elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékre.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?