Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.21. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.21. kedd

agrarszektor.hu
Általában erősen felhős vagy borult idő várható, csak kevés helyen lehetnek átmeneti vékonyodások, szakadozások a felhőzetben - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.11.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.11.21.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.11.21.) napon.

2023.11.21. kedd: Általában erősen felhős vagy borult idő várható, csak kevés helyen lehetnek átmeneti vékonyodások, szakadozások a felhőzetben. A csapadékzóna leginkább az ország déli, délnyugati harmadát, felét érinti, főként a Dél-Dunántúlon helyenként kiadós mennyiség is eshet. Az északira, északkeletire forduló szél néhol megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.
Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2023.11.22 szerda: A reggeli felhőzet-csökkenést követően túlnyomóan napos idő, de főleg a középső országrészben húzódó összeáramlás mentén erősen felhős vidékek is lehetnek. Csapadék napközben már általában nem lesz, de középső országrészben előfordulhat egy-egy zápor, hózápor. Az északi szél sokfelé megerősödik, helyenként viharos lökések is várhatók. Kora délután 3, 11 fok lesz.

Friss híreink:

A körülmények kikényszerítik azt, amit magunktól nem tettünk meg

Számos tényezőn múlik a jövő év az agráriumban, a pozitív trend pedig azért is fontos lenne, mert két rossz évet még kibírnak a szereplők, de hármat már nehezen – véli Hollósi Dávid. Az MBH Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója szerint üzleti kérdések, így a kamatszintek, a gabona- és inputanyagárak alakulása dönti el, hogy merre halad tovább az éles trendfordulót átélő hazai agrárium. Kedvezőtlen esetben sem számít csődhullámra, ám a koncentráció erőteljesen felgyorsulhat 2024-ben. Pozitívum ugyanakkor, hogy az állattartás hosszú idő után jó évet zárhat, sőt, egy felívelő időszak elé nézhet a következő években.

Éder Tamás: 2023 nem fog szép eredményeket mutatni az élelmiszeriparban

2023 nem fog szép mérlegeredményeket mutatni az élelmiszeripari cégek többségében, biztos vagyok abban, hogy szinte mindenki lényegesen gyengébb eredményt fog kimutatni, mint az előző években - mondta a lapunknak adott interjújában Éder Tamás, a Bonafarm Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója. A szakember kitért arra is, hogy egyelőre még nem lehet látni a kilábalás jeleit az ágazatban. A gazdasági környezet javulása esetén azonban már lehetne reménykedni abban, hogy az az élelmiszeripari cégek számára is kedvezőbb helyzetet teremt. Kérdés, hogy ezt a javulást mi hozhatja el a magyar élelmiszeripar számára?

Ilyen új gépek tarolhatják le a földeket hamarosan: durva, mire képesek

A dán FarmDroid elindította FD20 nevű egységéhez a spot-applikációs rendszert. Ezeket a robotokat eredetileg biogazdálkodók számára fejlesztették ki.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Pesten talán egy szoba, vidéken kis garzonlakás: erre elég ma a minimálbér az albérletpiacon

A minimálbér - fele, mert a lakbéren kívül más kiadások is vannak - ma már egy rendes szoba kibérlésére is alig elég Budapesten az ingatlanpiaci szakértők szerint - és vidéken is csak kevés helyen jönne ki 77 ezer forintból egy önálló lakás. Arra is kíváncsiak voltunk, mire elég ma a bérleti piacon a magyarországi nettó mediánkereset - ez az az összeg, aminél pont ugyanannyi dolgozó kap többet, mint kevesebbet -, és a szakemberek szerint ennek a feléből sem futja túlzottan nagy fényűzésre a fővárosban. Vidéken már valószínűleg elérhető egy önálló lakás.

Tömegek özönlenek ebbe a vidéki állatparkba: igazi csúcsattrakciót robbantottak

A Nyíregyházi Állatpark egy 35 hektáros tölgyerdőben található, ahol kontinensenkénti felosztásban mutatják be Földünk élővilágát. Számos kuriózum megtalálható itt, az itt élő állatok jó része az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége fajmegőrzési programjában szerepel. Hogyan zárták az évet? Mi lehet sikerük titka? Mit mutatnak a látogatottsági számok? Ennek jártunk most utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 14. 05:58