Hatalmas havazás jöhet Magyarországon: 15-20 centi hó is eshet

Hatalmas havazás jöhet Magyarországon: 15-20 centi hó is eshet

agrarszektor.hu
A legfrissebb előrejelzések szerint december 6-án havazni fog Magyarországon. A meteorológusok szerint a Dunántúlon akár 15-20 centiméter hóra is lehet számítani.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Ismét változás előtt áll az időjárás: érkezik a soron következő mediterrán ciklon, ami pár fokkal enyhébb, de újra nedvesebb levegőt szállít majd az ország fölé. Csütörtökig főleg a Dunántúlon hullhat nagy mennyiségű csapadék, a Győr-Nagykanizsa vonal mentén akár 30-40 milliméterre is lehet számítani - írta meg az Időkép.hu.

Kedd reggel az agglomerációban és északon már előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, de legfeljebb lepel 2-3 centiméter friss hó hullhat. A déli óráktól délnyugaton elered az eső, majd a csapadék északkelet felé terjeszkedik, estig főként a Dunántúl déli és keleti felén, illetve a Duna mentén eshet, a főváros környékén este gyenge ónos eső sem zárható ki.

Szánnal érkezik a Mikulás a Dunántúlra

Szerdára virradóan a Dunántúlon dél felől újabb hullámban érkezik a csapadék: a kezdeti esőt átmeneti ónos eső, havas eső, majd havazás váltja fel, szerda reggel nagyjából a Tatabánya-Pécs vonaltól nyugatra ébredhetünk havazásra. Napközben is főként az említett vonaltól nyugatra folytatódik a havazás, majd lassanként kelet felé terjeszkedik a csapadékmező, de a középső tájakon inkább eső, havas eső valószínű. Este a Dunántúl keleti részén, a főváros környákén és az Északi-középhegységben is havazás válthatja az esőt. 

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

A Bakonyban és a Kisalföldön akár 15-20 cm hó hullhat

A Dunántúl nagy részén hosszú idő után így havazással telhet Mikulás napja, nyugaton, északnyugaton sokfelé vastagabb, 10-15 centiméteers hótakaró is kialakulhat, sőt a Bakonyban és a Kisalföldön még ennél is több hullhat. A csapadékzóna súlypontja csütörtökön kelet felé helyeződik, itt inkább eső, havas eső lehet a jellemző csapadékforma. A Dunántúlon a havazás fokozatosan megszűnik, viszont feltámad az északnyugatira forduló szél.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 26. 05:58