Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.10. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.10. vasárnap

agrarszektor.hu
Erősen felhős vagy borult, párás idő várható, délutántól a nyugati részeken szakadozgathat a felhőzet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.12.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.12.10.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.12.10.) napon.

2023.12.10. vasárnap: Erősen felhős vagy borult, párás idő várható, délutántól a nyugati részeken szakadozgathat a felhőzet. A csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik, estére a keleti határszélről is levonul. Az Északi-középhegység térségében végig, de a főváros, illetve az Észak-Alföld környezetében is nagyrészt havazás lesz a jellemző, másutt már inkább havas esőre, esőre számíthatunk. Kora délelőttig ónos eső is várható, főként a délnyugati, déli tájakon! A szél elsősorban az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg helyenként, amely a magasabban fekvő helyeken hordhatja a friss havat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +3 fok között várható, de a Nyugat-Dunántúlon enyhébb lehet az idő, Sopronban akár +7 fokig is felmelegedhet a levegő. Késő este -7, +1 fok valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatással kell számolni, így mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.
Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2023.12.11 hétfő: A kevésbé felhős tájakon is újból erősen megnövekszik a felhőzet, ami délután nyugat felől csökken. A köd napközben ritkul. Szórványosan előfordul eső, zápor, északkeleten hó, havas eső, néhol ónos eső is lehet. Több helyen megélénkül, néhol időnként megerősödik a déli, délnyugati szél. A maximum -1 és +10 fok között várható, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, nyugaton a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Egyre több magyar fordít hátat ezeknek a traktoroknak: mi történik itt?

2023 novemberében a magyar gazdák 48,1 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 tizenegyedik hónapjához képest pedig 36,3 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka novemberben a John Deere volt, amelyből 31-et adtak el a hónapban, a második helyen a Solis végzett, abból 22 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Case, a negyedik a New Holland, az ötödik pedig a Fendt volt az év tizenegyedik hónapjában.

Kész, vége? Tényleg eltűnhet a mák Magyarországról?

A mák a karácsonyi időszak egyik elengedhetetlen eleme, hiszen nehéz lenne elképzelni az ünnepeket egy kis mákos bejgli, rétes vagy éppen flódni nélkül. Ami azonban a képet beárnyékolja, hogy Magyarországon rohamosan csökken ennek a különleges alapanyagnak a termőterülete, ráadásul drágul is, nem kicsit. Ezt jól alátámasztja az is, hogy a termőterület egy év alatt megfeleződött, az ára pedig megduplázódott. De, hogy pontosan mire lehet számítani az idei szezonban, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Változás a boltokban: egyre több ilyen élelmiszert vehetnek a magyarok

Egyre több terméken jelenik meg már Magyarországon is az úgynevezett Nutri-Score jelölés, ami egy zöld A-tól piros E-ig terjedő betű- és színskálából álló besorolási rendszer. A jelölés jól látható módon van elhelyezve a termékeken, de egyelőre még nem kapott nagy figyelmet. Kérdés, hogy mi ez pontosan és miért bukkan fel az élelmiszereken? Mit érdemes tudni róla a vásárlóknak és miért jó, ha odafigyelnek rá? Mindez az alábbi cikkből kiderül.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Olyat csinált Frei Tamás, amit 2023-ban még senki: megőrülnek érte a magyarok, ezért tolong mindenki

Hiába a gazdasági nehézségek, a hazai könyvpiac legnagyobb kereskedői azt tapasztalják, az emberek kitartanak az olvasás mellett. Az eladások nem csökkenek, ráadásul az árakat most még némileg kordában is tartja a néhány évvel ezelőtt kiadott könyvek, mára szerénynek mondható árazása. Rossz hír viszont, hogyha ezek kifutnak, akkor bizony késleltetett hatásként érezhető drágulás fog jönni. Akárhogy is, idén télen is lesz roham, igaz mostanra nem uralnak le mindent az önsegítő, pszichológiai témájú könyvek, sokkal több szórakoztató irodalom szerepel a top könyvek között. És ezek között is van egy, Frei Tamás új műve, ami bár nem olyan rég jelent meg, rögtön az eladási listák élére ugrott, megvesznek érte a vásárlók. Az idei ünnepi időszakról és a jövő évi várakozásokról a Lírát és a Librit kérdeztük.

Méregdrágán kínálják az adventi vásárok új slágerét: így süss otthon fillérekből ropogós gofrit

Lehet csokis, banános, de van aki eperszósszal és tejszínhabbal a tetején szereti. Itt az új adventi őrület, a vidéki vásárok új slágere: a gofri. De hogyan készítheted el te is otthon, hogy ugyanolyan ropogós legyen, mint a vásári? Eláruljuk a titkot!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?