Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.12. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.12. kedd

agrarszektor.hu
A délnyugati, déli és északkeleti megyékben tartósan borult, párás idő valószínű, az Észak-Dunántúlon és Budapest körül lehet legnaposabb az idő - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.12.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.12.12.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.12.12.) napon.

2023.12.12. kedd: A délnyugati, déli és északkeleti megyékben tartósan borult, párás idő valószínű, az Észak-Dunántúlon és Budapest körül lehet legnaposabb az idő. Késő délutántól, estétől délnyugat felől beborul az ég, és estétől délnyugat felől elszórtan lehet eső. A délies szél időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, a tartósan borult, ködös tájakon viszont ennél hidegebb lesz. Késő estére -1 és +8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.12.13 szerda: Borult lesz az ég, országos eső várható. Hazánk déli felén jelentős mennyiség eshet, és ott egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Mérsékelt marad a légmozgás. Kora délutánra 2 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Északkeleten számíthatunk a hidegebb időre.

Friss híreink:

Nem túl jók a szakértők jóslatai 2024-re: ez várhat a magyar élelmiszeriparra

Gazdasági stabilitálást, kiszámíthatóságot és tervezhetőséget remélnek az élelmiszeripari szereplők 2024-től. Ez viszont nem biztos, hogy meg tud valósulni, hiszen, mint fogalmaztak, 2024 a magyar élelmiszeripar és az élelmiszerexport visszaépítkezésének a kezdete lesz - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián, Siófokon megrendezett kerekasztal-beszélgetésen. Kiemelt és egyre fontosabb szerepet tölt be az agrármarketing abban, hogy az agrárgazdasági vállalkozások sikeresen szerepelhessenek az egyre élesedő piaci versenyben. Kérdés, hogy a gazdasági szereplők hogyan tudnak piacra jutni, illetve, hogyan bővíthetik piaci tevékenységeiket?

Úgy veszik a drága gépeket a magyarok, mint a cukrot: de alig használják őket

A digitális átállást elősegítő pályázatnak köszönhetően a magyar gazdák az elmúlt két évben több száz új kombájnt, több ezer új traktort és munkagépet vásároltak, kérdéses viszont, hogy mennyire tudják kihasználni az ezekben rejlő lehetőségeket - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián. Az általános vélekedés szerint sokan voltak, akik csak puszta gépbeszerzési lehetőségként tekintettek a pályázatra, és nem léptek előre a digitalizáció, illetve a precíziós gazdálkodás tekintetében. A szakemberek megbeszélték, hogy mely területeken kellene további lépéseket tenniük a magyar gazdáknak, miben áll a gyártók és szolgáltatók felelőssége az agrárdigitalizáció kapcsán, illetve, hogy eléggé képzettek-e a magyar gazdák az új, modern gépek és technológiák használatához.

Egyre több magyar fordít hátat ezeknek a traktoroknak: mi történik itt?

2023 novemberében a magyar gazdák 48,1 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 tizenegyedik hónapjához képest pedig 36,3 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka novemberben a John Deere volt, amelyből 31-et adtak el a hónapban, a második helyen a Solis végzett, abból 22 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Case, a negyedik a New Holland, az ötödik pedig a Fendt volt az év tizenegyedik hónapjában.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nagyot kaszálhat, aki most ügyesen taktikázik: kevés magyar meri ezt meglépni a spórolt pénzével

Annak alapján, hogy 2024-re a globális növekedési prognózis 2,5 százalékos, az eurózónát pedig talán elkerüli a recesszió, Magyarországon jövőre nagyon moderált gazdasági növekedés lehet - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában, Tuli Péter, a HOLD Alapkezelő intézményi üzletágvezetője. Úgy véli, a magyar lakosság jelentős részének nincs érdemi mennyiségű félretett pénze, valós, likvid értékpapír-megtakarítása a társadalom felső egy-két jövedelmi decilisnek van, a legjobban keresőknek. A kispénzűek egyáltalán nem tartanak hosszútávú befektetéseket, többek között állampapírból is preferálja a lakosság a rövidebb, egyéves lejáratú magyar állampapírt. Emellett az is alapvető probléma, hogy sokak szerint azzal le van tudva az egész megtakarítás, hogy megvették az állampapírt, majd ha lejárt, visszaváltják - pedig a dolog korántsem ilyen egyszerű. Interjú.

Durva húzás a hazai boltokban: hiába titkolják, így veheted észre, ha romlott a hús, sajt

Az ünnepek közeledtével egyre több áru halmozódik fel az üzletekben, áruházakban, van bőven, miből válogatni, vásárolni. Viszont ilyenkor a kapkodás, sietség miatt könnyebben leszünk figyelmetlenek, aminek bizony borsos ára lehet. Érdemes ilyenkor is ellenőrizni az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett dátumokat a fogyasztást és felhasználást illetően, ha nem akarunk pórul járni. Persze még a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordulhat, hogy lejárt szavatosságú vagy nem túl jó minőségű hús kerül a kosarunkba, rosszabb esetben a hűtőnkbe. Mit tehet ilyenkor a vásárló? Kinél és hogyan tud reklamálni? Mit kell tennie a boltoknak? Ennek jártunk utána a Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal szakembereinek segítségével. 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?