Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.17. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.17. vasárnap

agrarszektor.hu
Napközben javulnak a látási viszonyok, főként az északkeleti területeken tartósan borult, párás maradhat az idő, másutt napos idő várható kevés fátyolfelhővel - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.12.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.12.17.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.12.17.) napon.

2023.12.17. vasárnap: Napközben javulnak a látási viszonyok, főként az északkeleti területeken tartósan borult, párás maradhat az idő, másutt napos idő várható kevés fátyolfelhővel. Legfeljebb szitálás fordulhat elő. A nyugati, délnyugati szél csak helyenként élénkül meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű, de a tartósan borult, párás részeken ennél több fokkal hidegebb marad az idő.
Késő estére -3 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2023.12.18 hétfő: Általában gyengén felhős, napos idő várható, de főként hazánk északkeleti harmadán tartósabban megmaradhat a rétegfelhőzet, pára, köd. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás, ónos szitálás fordulhat elő néhol, elsősorban északkeleten. Mérsékelt lesz a légmozgás. A maximum 1 és 11 fok között alakul, a tartósabban borult, párás tájakon lesz a hidegebb idő.

Friss híreink:

Vegyszer sem kell hozzá: így védekeznének a gyomok ellen az amerikaiak

A Tensorfield Agriculture amerikai startup, Jetty nevű gépével úttörő szerepet játszhat a termikus mikroadagolás kereskedelmi célú alkalmazásában a zöldségnövények gyomirtására. A gép ugyanis ténylegesen felforrósított növényi olajjal végezne a gyomokkal a földeken.

Ott hever előttünk az igazi szuperélelmiszer: sokan kidobják, pedig aranyat ér

Linda Ly: The No-Waste Vegetable Cookbook című könyve egy igen érdekes témát mutat be, amiről nem csak a kiskert tulajdonosoknak érdemes tudniuk. A zöldségek többségének - amiket nap, mint nap fogyasztunk - bizonyos részeit megesszük, a többit kidobjuk. Nem kellene.

Kész, vége? Tényleg elfogyhat a magyar krumpli a boltok polcairól?

2022-ben az aszályos év, valamint a novemberben az erre a zöldségre is kiterjesztett árstop nem tett jót a magyar burgonyának. Az idei év elején a boltok - ahogy korábban is - import termékkel töltötték fel a polcaikat, és ez egészen az első koranyári termésig így is maradt. Sajnos azonban az idei év se lett jobb, az időjárás, a károsítók és az egyre szigorodó elvárások komoly kihívás elé állították a hazai termelőket. Ezen hatások összessége azonban azzal is jár, hogy a burgonya termőterülete évről évre csökken, és ez a tendencia nem idén fog megfordulni.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ősi magyar szokás szedi áldozatait 2023 végén: pillanatok alatt nagy baj lehet, ha erre nem figyelsz

Naponta 24 lakás gyulladt ki tavaly decemberben, évente nagyjából 50 lakástűz keletkezik amiatt, mert valaki megfeledkezett az adventi koszorúról, nem fújta el a gyertyákat. A katasztrófavédők szerint leggyakrabban elektromos hiba, nyílt láng, a fűtés hibája, vagy dohányzás miatt keletkeznek lakástüzek. A csillagszórókat is érdemes körültekintően használni, kevesen tudják, hogy azok 1000-1600 fokon égnek, így nem érdemes a karácsonyfára ilyet tenni - hívták fel a figyelmet. A karácsonyi balesetek kapcsán 7 biztosító társaságot is megkérdeztünk, milyen balesetek/káresetek történnek ilyenkor a legtöbbször.

Nem olcsó, de egyetlen konyhából sem hiányozhat: ez lenne a karácsonyi töltött káposzta titka?

A többszörös világbajnok mesterszakáccsal, Benke Laci bácsival is barátságot ápolt, közös munkával jött létre a Laci bácsi bográcsa szett, mely a Teleshop-on keresztül lett népszerűsítve. Lehóczky József barátja szerette meg vele a főzést, olyannyira, hogy aztán együtt jártak versenyekre. A békéscsabai Farkas Gábor népi iparművész annyit tud a konyhaművészetről, amit az országban fazekasként csak kevesen. Nemcsak mesterien főz, hanem fazekasként tökélyre fejlesztette az egyes ételek készítéséhez való sütő- és főzőedényeket is. A Népművészet Ifjú Mestere, de pár éve a Folk Trend díjat is elnyerte az Agrárminisztériumtól.  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?