Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.25. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.25. hétfő

agrarszektor.hu
Az északkeleti és délnyugati megyékben több órára is kisüthet a nap, másutt azonban nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható és a borult tájakon előfordulhat kisebb eső - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.12.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.12.25.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.12.25.) napon.

2023.12.25. hétfő: Az északkeleti és délnyugati megyékben több órára is kisüthet a nap, másutt azonban nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható és a borult tájakon előfordulhat kisebb eső. A nyugatias szelet az északkeleti tájakon és a főváros térségében erős, a magasabb helyeken viharos lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, de a tartósabban felhős, szélvédett tájakon ennél hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 2 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás: fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2023.12.26 kedd: A ködfoltok megszűnése után gyengén és erősebben felhős területek, időszakok is lehetnek. Csapadék nem valószínű. Helyenként megerősödik a délnyugati, nyugati szél. Kora délutánra 7, 14 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Lábunk előtt hever az igazi csodanövény: sokan azt hiszik gaz, pedig aranyat ér

Elképesztően eseménydús volt a 2023-as év a magyar agráriumban, kezdve a hosszú ideje tartó orosz-ukrán háború hatásaival, az egyre szélsőségesebb időjáráson át, egészen a durván bezuhant gabonaárakig és az elképesztően megnőtt önköltségekig, számtalan nehézséggel kellett, és kell még most is megküzdenie a szektornak. Az Agrárszektor idén is minden fontos, érdekes és aktuális témát megírt, ami az ágazat szereplői, valamint mindenki más számára is hasznos lehet. Rengeteg cikkünk született többek között az idén pusztító viharokról és fagyokról, a gabonapiac váratlan történéseiről, a szomszédban tomboló háborúról, valamint az élelmiszerárak sokkoló emelkedéséről itthon. Emellett rendszeresen írtunk a hazai zöldség- és gyümölcságazat helyzetéről, a magyarországi állattenyésztés és növénytermesztés legfrissebb történéseiről, de folyamatosan hoztunk tippeket, ötleteket kerttulajdonosoknak is. Összegyűjtöttük, melyek voltak a legolvasottabb cikkek 2023-ban az Agrárszektoron, avagy milyen témák hozták leginkább lázba az olvasókat idén.

Új összetevő jelent meg rengeteg élelmiszerben: sok magyar csak ezeket veszi

A répa-, vagy nádcukor helyett kalóriamentes, vagy alacsonyabb kalóriatartalmú természetes és mesterséges édesítőszerekkel is ízesíthetjük ételeinket. Egyre több termékben találhatók a cukor helyett más alternatív édesítőszerek, melyeknek fő előnye, hogy az ezekkel készült élelmiszerek kalóriatartalma alacsonyabb. Házilag is készíthető többféle módon kalóriamentes édesítőszer, ennek alapanyaga a jázminpakóca növény szárított levele.

Rengeteg magyar fordított hátat ezeknek a gépeknek: miért döntöttek így?

A 2021-es és 2022-es ugrásszerű növekedése után idén megtorpant a gépforgalmazás diadalmenete. Bár az év első felében még rendesen pörgött a géppiac, az ágazat szereplői szerint már akkor látszottak a visszaesés jelei. Ezek közül a digitális átállást elősegítő pályázat kifutása, az előző évi rossz eredmények, az infláció és a kedvezőtlen kamatkörnyezet a legjelentősebbek, ugyanakkor arról se szabad megfeledkezni, hogy az elmúlt néhány évben a magyar gazdatársadalom mintegy 3,5-5 évnyi gépbeszerzést hajtott végre. De hogyan látják a szakemberek, meddig tarthat ez a szűkebb időszak? Mire számíthatnak a gépgyártók és -forgalmazók, és mi vár a gazdákra? De hasonlóképpen érdekes az is, hogy történt a precíziós gazdálkodásra alkalmas gépek és eszközök beszerzése, és ezek adaptálása között? Összefoglaló cikkünkben ennek jártunk utána.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Magyarok százezrei szívták meg tegnap este: újra jöhet a szenvedés, a véget nem érő sorbanállás

Anya nem olyan air fryert kapott, amilyet szeretett volna? A nagyinak túl hangos és nehéz a meglepetés porszívó? Apa lábára nem megy fel a zokni? A gyerek meg sír, hogy a legújabb iPhone-t szerette volna, nem a kettővel ezelőttit? Semmi meglepetés, csak egy újabb karácsonyi ajándékozás! Sokaknak viszont nagy fejtörést okozhat, ha nem lett megfelelő az ajándék, ugyanis merőben más szabályok vonatkoznak azokra, akik boltban vásároltak ajándékot, mint azokra akik online rendeltek. Ha nem tetszik valakinek az ajándéka, viszont a terméket boltban vették, akkor alap esetben, ha a termék nem hibás, a kereskedő nem köteles azt visszavennie, míg internetről rendelt terméket alap esetben 14 napig indoklás nélkül vissza lehet küldeni. Ezen felül nem árt tisztában lenni azzal sem, mit jelent a jótállás, és mit a szavatosság. Sokszor pedig a kereskedők is próbálkoznak, nem dőljön be nekik senki!

Őrületes dologra derült fény: ezt lefogadom, sosem hallottad még a macskákról

A macskák nemcsak a kanapén doromboló, egérkergető, és öntörvényű háziállatok, hanem különleges képességekkel rendelkező terápiás és segítő társak is lehetnek. Ezt bizonyítja a Terápiás Segítő Macskákért Alapítvány tevékenysége, amelynek célja, hogy képezzen és vizsgáztasson terápiás cicákat, és segítse a rászorulókat a macskákkal történő foglalkozásokkal. Felkerestük Bánszky Noémit, az alapítvány munkatársát, aki megosztotta velük hogyan zajlik a cicák kiválasztása és kiképzése, mely területeken dolgoznak velük, milyen hatást gyakorolnak az emberekre, milyen kihívásokkal és nehézségekkel szembesülnek hazánkban a terápiás macskák honosítása során, valamint kitérünk jövőbeni terveikre. Ismerjék meg a terápiás macskák csodálatos világát, ahol a dorombolás gyógyít, a bajusz mosolyogtat, és a karma ölel.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?