Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.31. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.31. vasárnap

agrarszektor.hu
A köd, illetve a rétegfelhőzet főként a Dunától keletre csak lassabban oszlik fel, sőt az Északi-középhegység térségében nagyobb területen egész nap megmaradhat, ezeken a tájakon szitálás, kezdetben esetleg ónos szitálás előfordulhat - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.12.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.12.31.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.12.31.) napon.

2023.12.31. vasárnap: A köd, illetve a rétegfelhőzet főként a Dunától keletre csak lassabban oszlik fel, sőt az Északi-középhegység térségében nagyobb területen egész nap megmaradhat, ezeken a tájakon szitálás, kezdetben esetleg ónos szitálás előfordulhat. Másutt napos, fátyolfelhős idő ígérkezik. Késő délutántól felhősödés kezdődik az Észak-Dunántúl kevésbé felhős részein is, ekkor az északnyugati, északi határvidéken már nem kizárt eső, zápor. Több helyen fordulhatnak elő élénk széllökések, sőt az Észak-Dunántúlon meg is erősödik a déli szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósabban felhős, ködös vidékeken csupán 2 és 6, másutt többnyire 7 és 15 fok között várható. Késő estére többnyire 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2024.01.01 hétfő: A hidegfront felhő- és csapadékrendszere kelet, délkelet felé vonul többfelé esőt, záport okozva. A csapadékzóna távozását követően szakadozik a felhőzet, változóan felhős lesz az ég. A déliről mindenütt északnyugatira, nyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.

Friss híreink:

Új őrület hódít a magyar kertekben: egyre többen ültetnek így növényeket

A permakultúra olyan fenntartható gazdálkodási rendszer, amely összehangolja az emberi tevékenységet a természetes folyamatokkal. Célja a káros környezeti hatások minimalizálása és az önellátó kert és életmód elérése. Itt a tél, a tervezés ideje.

Ez a gyümölcs óriási biznisz lehet itthon: aranyat ér, mégis alig termesztik

Rengeteg portrét készített az Agrárszektor 2023-ban is, olyan meghatározó gazdálkodókkal, termelőkkel és vállalkozókkal beszélgettünk többek között mint, Tomcsányi Páltól, a Sóskút Fruct Kft. ügyvezetője, Fekete Zsóka, mangalicatenyésztő, Matus Dóra, a Birs birtok tulajdonosa, Schaffhauser Sámuel, a Shrooly egyik alapítója, Balázsik Zsófia agrár-szaktanácsadó, Dick Van Mourick, az Almakúti Kft. ügyvezetője, vagy Holló Mátyás, juhtenyésztő. Összegyűjtöttük és az alábbi cikkben bemutatjuk az idei év legemlékezetesebb és legjelentősebb portréit az Agrárszektoron.

Egyre több ilyen élelmiszer van a boltokban: ezt jó, ha megszokják a magyarok

2022 után 2023 sem hozott el nyugalmat a magyar élelmiszeriparnak, így a magyar vásárlóknak sem. A horrorárak még mindig velünk vannak, az orosz-ukrán háború sem ért véget, a klímaváltozás pedig továbbra sem kíméli a termelőket. Idén elindult az árfigyelő rendszer is hazánkban, ami nagy újításnak számított a szektorban. Mindemellett fontos esemény volt az is, hogy megszűnt az árstop. Hogy milyen évet zárt az élelmiszeripar Magyarországon, mi várható jövőre és, hogy számíthatunk-e a közeljövőben árcsökkenésekre, az az alábbi éves összefoglalónkból kiderül.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Elkészült Magyarország legfrissebb boldogságtérképe: kiderült, hol most a legjobb élni

A tavalyi és a tavalyelőtt évhez hasonlóan a Pénzcentrum idén is elkészítette Nagy Boldogságfelmérését, melyből kiderült, hogy érezzük magunkat a bőrünkben mi, magyarok, mennyire vagyunk elégedettek az életünkkel. A cikksorozat első részében az általános elégedettségi szint mellett a szubjektív egészségi helyzet, valamint a pénzügyi biztonság került terítékre.

Elérkezett a kutyaapokalipszis: több ezer állat kerülhet ma veszélybe

Ami az embernek öröm, az állatoknak az valóságos rémálom is lehet a szilveszterkor. Évről-évre még mindig rengeteg állat kóborol el ugyanis a hangos petárdázás, és tüzijátékok miatt. Éppen ezért az állatok védelme és biztonsága kiemelten fontos, különösen a zajos ünnepi időszakokban. Az állatvédők szerint rendkívül fontos, hogy gondoskodjunk arról, hogy otthonunk biztonságos legyen a kedvenceink számára, lehetőleg zárjuk be az ajtókat és ablakokat, azért, hogy nyugodt menedéket tudjunk nyújtani, kutyáink, macskáinknak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?