Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.08. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.08. hétfő

agrarszektor.hu
Északon határozottabban elkezd felszakadozni, csökkenni a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.01.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.01.08.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.01.08.) napon.

2024.01.08. hétfő: Északon határozottabban elkezd felszakadozni, csökkenni a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A nap első felében elsősorban a Dunántúlon lehet több helyen hószállingózás, gyenge havazás, de néhol keletebbre is lehet csapadék. Később, délután már inkább a déli megyékben szállingózhat kevés helyen a hó. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz erős, a Dunántúl középső és nyugati részén, valamint északkeleten viharos. Délutántól veszít némileg erejéből a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +2 fok között várható, az ország középső részein emelkedhet fagypont fölé a hőmérséklet.
Késő estére -6 és -1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Egyre hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatunk. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. Ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek!

A következő napon várható időjárás

2024.01.09 kedd: Észak felől egyre nagyobb területen kiderül az ég. Délen, délnyugaton maradhatnak hosszabb ideig felhős körzetek, ott délelőttig néhol nem kizárt hószállingózás. Az északi, északkeleti szelet főleg az északkeleti országrészben sokfelé kísérik erős lökések, majd csillapodik a légmozgás. A csúcsérték -4 és +2 fok között valószínű.

Friss híreink:

Meglepő hírek érkeztek az élelmiszerárakról: ez vár a magyarokra 2024-ben

Hiába csökken már hónapok óta az élelmiszerinfláció Magyarországon, ez még nem jelenti azt, hogy maguk az élelmiszerek is olcsóbbak lennének. A drágulásuk üteme ugyan egyre lassul, ám ettől még a tényleges élelmiszerek továbbra is magas áron kaphatóak a boltokban. De mi várható a következő időszakban? Megáll-e a drágulás növekedése? Kell-e újabb élelmiszer-drágulástól tartani? Az Agrárszektor erről kérdezte meg Raskó Györgyöt.

A németek nem viccelnek, hamarosan ilyen gépek tarolhatják le a földeket

Precíziós permetezőgépet fejlesztett ki a Bayer Crop Science. A német vállalat a gép prototípusát a 2023-as hannoveri Agritechnica szakkiállításon mutatta be. A MagicSprayer 6000 névre keresztelt munkagép a tervek szerint 6 méteres munkaszélességgel fog rendelkezni, amely 3 egységből fog állni.

Letarolhatja a fagy az országot: így garantáltan megóvhatod a növényeidet ellene

Bár javában tapossuk a telet, ez inkább csak a naptárban látszik meg, mintsem az időjáráson. Az idei tél is szokatlanul enyhe volt, olyannyira, hogy még a melegrekord is megdőlt Magyarországon. Ennek ellenére nem árt elővigyázatosnak és felkészültnek lennünk, hiszen egyik napról a másikra is lecsaphat a hideg vagy a fagy az országra. Ebben az esetben nem árt, ha tudjuk, mit kezdhetünk növényeinkkel, mivel a fagy könnyen végezhet velük. Alábbi cikkünkben megmutatjuk, mit tehetünk, hogy a növényink garantáltan átvészeljék a telet.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Vérszemet kaptak a magyar dolgozók: veszedelmes fegyvert hagyott kezükben a munkahelyük 2024-ben

Az év kezdetén a vállalatoknál kiemelt jelentősége van az éves teljesítményértékelő beszélgetéseknek, amelyek hatással vannak a béremelésekre és a következő évi munkamorálra. A teljesítményértékelés már elterjedt gyakorlat a nagyobb vállalatoknál és multinacionális cégeknél. A rendszeres visszajelzések fontosak mind a munkáltató, mind a munkavállaló számára, elősegítik a szakmai fejlődést és csökkentik a fluktuációt. Az idei év gazdasági kihívásai ellenére is fontos, hogy a cégek támogassák a munkavállalóikat. A béremelés mértéke változó, de a szakértők 8-12%-os emeléstől akár 30%-ig terjedő tartományt említenek. A reálbérek növelése érdekében továbbra is fontosak lesznek a kiegészítő juttatások, például teljesítménybónuszok és egyéb támogatások.

Betelt a pohár a hazai fuvarozóknál: szakadék szélén több száz magyar vállalkozás?

Meglehetősen nehéz éven vannak túl a fuvarozók, az ágazatnak komoly kihívásokkal kellett ugyanis tavaly szembenéznie. A közúti áruszállítást az egekbe szökő üzemanyagárak sokkolták. Miközben a rendkívül magas inflációs helyzetben minden költség – útdíjak, üzemanyagár, bérek, szerviz- és rezsiköltségek – növekedtek, a fuvardíjakban csökkenés volt tapasztalható. A rossz gazdasági környezet miatt csökkent az áruforgalom, a kereslet pedig a fuvarozási szolgáltatások iránt visszaesett.Többek között erről is beszélt a HelloVidéknek a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary), és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE).

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?