Veszélyes időjárás jön hétfőn: figyelmeztetést adtak ki ezekre a megyékre

Veszélyes időjárás jön hétfőn: figyelmeztetést adtak ki ezekre a megyékre

agrarszektor.hu
Átmeneti és gyenge ónos eső eshet hétfő hajnalban és reggel főként az Alföld középső részén és a Dunántúl keleti részén, estétől azonban az ország déli részén az eső havazásba válthat át. A HungaroMet Nonprofit Zrt. az ónos eső veszélye miatt több vármegyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő hajnalban, reggel főként az Alföld középső részén és a Dunántúl keleti részén átmeneti gyenge ónos eső jelentkezhet. Éppen ezért a HungaroMet Nonprofit Zrt. ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Bács-Kiskun, Fejér és Tolna vármegyére.

Forrás: HungaroMet Nonprofit Zrt.
Forrás: HungaroMet Nonprofit Zrt.

Mint írták, hétfő estétől az ország déli részén (Dél-Dunántúl, Dél-Alföld) a csapadék egyre nagyobb területen havazásba vált át, és – jelentős területi bizonytalanság mellett – akár 2-3 centiméteres tapadó hóréteg is kialakulhat (nyugat felé haladva egyre nagyobb eséllyel), a Mecsek magasabb vidékein pedig akár 5 centiméter körüli vagy afeletti is lehet a lehullott hó vastagsága.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?