Ez az új megállapodás hatalmas átalakulásokat hozhat a magyar földeken

Ez az új megállapodás hatalmas átalakulásokat hozhat a magyar földeken

agrarszektor.hu
Napjainkra az agrárium egyre szélesebb körben alkalmazza a drónok nyújtotta lehetőségeket. A mezőgazdaságban két fő alkalmazási terület a jellemző. Az egyik a monitoring a másik a kijuttató drónok használata. Kijuttató drónok alatt főként a permetező drónokat érti a köznyelv, melyek napjainkban még főként a növényvédelmi célú felhasználásúak, emelett azonban a tápanyag-utánpótlásban is innovatív eszközként szolgálhatnak. A tápanyag-utánpótlás egy szűkebb, de annál hatékonyabb eszköze lehet a mikrobiológiai termékek alkalmazása.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2024. január 30-án együttműködési megállapodást írt alá a MATE Tangazdaság Nonprofit Kft., az ABZ Drone Kft. és a Bio-Nat Kft., a Mikro-Vital termékek gyártója és forgalmazója. Amint arra Umenhoffer Péter, a Bio-Nat Kft. cégvezetője rámutatott,

a mikrobiológiai termékek kijuttatása egy célzott eszközzel valósulhat meg akár már a talajkezelés, talajoltás korai fázisában, amikor a munkagépekkel a terület nem bejárható. Ehhez természetesen szükséges egy olyan készítmény, ami ellenáll az abiotikus tényezők adta viszontagságoknak. Az együttműködés célja többek között, hogy tudományos alapokon kísérleti keretek között vizsgáljuk ezen termékek alkalmazását szántóföldi, valamint kertészeti kultúrák hatékony állománykezelésére is. A kísérleti eredményekről, hírt fogunk adni.

Az ABZ Drone Kft-nél minden hatósági engedély és jogosítvány beszerezhető, hogy lombtrágyát, növénykondicionálót, mikrobiológiai készítményt juttassunk ki legálisan permetező drónnal. A közös kutatáshoz a legmodernebb technológiát és több ezer óra repülési tapasztalattal rendelkező drónpilóta kollégákat biztosítunk. Mint a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Szent István Biztonságkutató Központjának kihelyezett innovációs műhelye, fontos számunkra, hogy a kísérletből szerzett tapasztalatoknak köszönhetően oktatásainkon keresztül olyan instrukciókat, tudást tudjunk megosztani a képzésben résztvevőkkel, mellyel a drónos kijuttatás biztonságosan és maximális hatékonysággal végezhető

- mondta Török Gyula, az ABZ Drone Kft. ügyvezetője.

Ezen kísérletek lebonyolításához a MATE Tangazdaság Nonprofit Kft. biztosítja a kísérleti helyszínt és a megfelelő növénykultúrát. Amint azt Sziráki Bence, a MATE Tangazdaság Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is hangsúlyozta,

a legmodernebb technológiákat szeretnénk megmutatni hallgatóinknak, hogy naprakész tudással kerülhessenek ki a munkaerő piacra, mivel évente 4-5000 hallgató végzi szakmai gyakorlatát a tangazdaságunk területein. Emellett az ABZ Drone Kft-vel történő együttműködésnek köszönhetően az országban két helyszínen, Szarvason és Keszthelyen drónpilóta képzéseket is indítunk. Európában elsők között történik ilyen kísérlet, ahol drónok segítségével végezzük mikrobiológiai termék kijuttatását. Együttműködésünk elsődleges helyszíne Gödöllőn lesz, a MATE Növénytermesztési- és Biomassza-hasznosítási Bemutató Központjában, de tervezzük további területek bevonását is.

(Fotó: ABZ Drone Kft.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?