Fontos megállapodás született: ez az egész magyar agrároktatásra hatással lehet

Fontos megállapodás született: ez az egész magyar agrároktatásra hatással lehet

agrarszektor.hu
A diákok továbbtanulásának támogatása és tudatos pályaválasztásuk elősegítése érdekében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) négy szakképzési centrummal és négy tankerületi központtal kötött együttműködési megállapodást.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Dr. Gyuricza Csaba rektor szerint az együttműködés legfőbb célja a diákok tudatos és sikeres pályaválasztásra történő felkészítése. Az egyetem sokszínű, rendkívül széles oktatási portfóliója ráadásul minden tudományterületet lefed, ezért nincs olyan érdeklődési körű diák, akit ne tudna az egyetem személyesen is megszólítani.

Minden fiatal szem előtt tartja, hogy megfelelő pályát válasszon, és ez az életre szóló döntés valóban a lehető legsikeresebb legyen. Ennek elősegítése érdekében a MATE élmény alapú kulturális és szakmai programokat, campus-látogatást, felvételivel kapcsolatos tájékoztató előadásokat és közösségi szolgálati együttműködést biztosít a fiataloknak

- emelte ki Dr. Gyuricza Csaba.

A MATE minden évben két alkalommal fogadja majd az érintett intézmények végzős osztályait egy hosszabb, 3-5 órás campuslátogatáson, melynek keretében a diákok látványos tudományos bemutatókon, laborlátogatásokon és előadásokon nyerhetnek bepillantást az egyetemi életbe, a high-tech agrárium és a kapcsolódó tudományterületek legújabb területeibe, valamint a felvételi rendszerébe. A laborok és a botanikus kertek látogatására az alsóbb évfolyamos diákoknak is lesz lehetőségük.

Az ünnepélyes aláíráson az alábbi intézmények vettek részt:

  • Közép-Pesti Tankerületi Központ
  • Dunakeszi Tankerületi Központ
  • Váci Tankerületi Központ
  • Észak-Budapesti Tankerületi Központ
  • Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum
  • Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
  • Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum
  • Váci Szakképzési Centrum
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Hízásnak indulhat a magyar mangalica?
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. október 3. 06:06