Fontos megállapodás született: ez az egész magyar agrároktatásra hatással lehet

Fontos megállapodás született: ez az egész magyar agrároktatásra hatással lehet

agrarszektor.hu
A diákok továbbtanulásának támogatása és tudatos pályaválasztásuk elősegítése érdekében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) négy szakképzési centrummal és négy tankerületi központtal kötött együttműködési megállapodást.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Dr. Gyuricza Csaba rektor szerint az együttműködés legfőbb célja a diákok tudatos és sikeres pályaválasztásra történő felkészítése. Az egyetem sokszínű, rendkívül széles oktatási portfóliója ráadásul minden tudományterületet lefed, ezért nincs olyan érdeklődési körű diák, akit ne tudna az egyetem személyesen is megszólítani.

Minden fiatal szem előtt tartja, hogy megfelelő pályát válasszon, és ez az életre szóló döntés valóban a lehető legsikeresebb legyen. Ennek elősegítése érdekében a MATE élmény alapú kulturális és szakmai programokat, campus-látogatást, felvételivel kapcsolatos tájékoztató előadásokat és közösségi szolgálati együttműködést biztosít a fiataloknak

- emelte ki Dr. Gyuricza Csaba.

A MATE minden évben két alkalommal fogadja majd az érintett intézmények végzős osztályait egy hosszabb, 3-5 órás campuslátogatáson, melynek keretében a diákok látványos tudományos bemutatókon, laborlátogatásokon és előadásokon nyerhetnek bepillantást az egyetemi életbe, a high-tech agrárium és a kapcsolódó tudományterületek legújabb területeibe, valamint a felvételi rendszerébe. A laborok és a botanikus kertek látogatására az alsóbb évfolyamos diákoknak is lesz lehetőségük.

Az ünnepélyes aláíráson az alábbi intézmények vettek részt:

  • Közép-Pesti Tankerületi Központ
  • Dunakeszi Tankerületi Központ
  • Váci Tankerületi Központ
  • Észak-Budapesti Tankerületi Központ
  • Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum
  • Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
  • Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum
  • Váci Szakképzési Centrum
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 20. 13:28