Fontos megállapodás született: óriási változások jöhetnek Nádudvaron

agrarszektor.hu
A minőségi termékfejlesztés, a precíziós gazdálkodás dinamikus fejlődése és az agrárszakember-utánpótlás biztosítása érdekében a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem stratégiai együttműködési megállapodást kötött a NAGISZ Zrt.-vel Nádudvaron.

A több mint hetvenéves NAGISZ Csoport a magyar mezőgazdaság meghatározó szereplőjeként jelen van a növénytermesztés, a keveréktakarmány-gyártás, a tej- és húskészítmények, valamint az építőipar piacán. Legfőbb termékeik a vágósertés, a húshibrid naposcsibe, a pulyka, napospipe és tenyésztojás, a keveréktakarmányok és premixek, valamint a különböző tej-, hús- és mirelit termékek, így az együttműködés főként ezeken a területeken lehetséges az agráregyetemmel.

Ma egy olyan agrárvállalkozás és egy olyan felsőoktatási intézmény képviseletében írunk alá együttműködési megállapodást, amelyek székhelyének neve szorosan, évtizedek alatt összefonódott az agráriummal. De ahogy a tizenhét cégből álló NAGISZ Csoport sem kizárólag Nádudvart jelenti, úgy a MATE agrártudományi erőcentruma sem csak Gödöllőt, hiszen az egyetem oktató- és kutatóhelyei mindenütt megtalálhatók az országban. Ily módon a most megkötött együttműködés a teljes magyar agráriumra pozitív hatást fog gyakorolni

- mutatott rá Dr. Gyuricza Csaba rektor a stratégiai együttműködés ünnepélyes aláírási eseményén Nádudvaron.

A most kötött megállapodás részeként a NAGISZ Zrt. többek között gyakorlati és kutatási helyszínt biztosít a jövőbeli agrárszakemberek oktatásához, továbbá támogatja munkavállalóit a MATE által szervezett szakirányú továbbképzéseken, posztgraduális képzéseken való részvételben és népszerűsíti azokat partnerei körében. Emellett a felek közös duális képzések létrehozására is törekedni fognak a fent említett területeken.

Benedek Fülöp, az igazgatóság elnöke az együttműködés kapcsán kiemelte, hogy csak a legjobb szellemi felkészültséggel és annak gyakorlati alkalmazását biztosítani tudó szakemberekkel lehet boldogulni és a teljes magyar mezőgazdaságot modernizálni. A mindennapi munka során ugyanis a világ legjobb üzemeivel kell versenyezni, oktatásban, tudományban, technológiában és főleg a végrehajtásban, a produkált eredményekben és a hatékonyságban. Olyan bázist kell tehát Nádudvar térségében kialakítani, ami nemcsak a helyiek, de általánosan a magyar agrárium tekintetében is az élvonalat képviselik.

A növénytermesztésben és az állattenyésztésben is rendkívül fontos hívószavak a precíziós gazdálkodás, a digitalizáció, az automatizálás, a robotika, az adatgyűjtés és az ezeken alapuló döntéshozatal. A NAGISZ Csoport elmúlt években megvalósított beruházásai és jövőben tervezett fejlesztései is mind ezek köré összpontosítanak. A kollégák gyakorlati tapasztalatai és a legmodernebb technológiai színvonallal létrehozott épületegyüttesek tehát mind kiválóan alkalmasak arra, hogy megfelelő gyakorlati hátteret biztosítsanak ahhoz a magas színvonalú elméleti tudáshoz, amit Magyarország legnagyobb agrár-felsősoktatási intézménye képvisel

- tette hozzá Kovács Herman vezérigazgató.

Címlapkép: Balázs Gusztáv

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?