Nem mindegy, hogyan neveled a palántáidat: tudd meg, mire kell figyelni

Nem mindegy, hogyan neveled a palántáidat: tudd meg, mire kell figyelni

agrarszektor.hu
A jó minőségű palántaelőállítás fortélyainak elsajátítását segíti a MATE Kertészettudományi Intézetének kétnapos, gyakorlatközpontú tanfolyama, amelyet március 22-én (pénteken) és március 23-án (szombaton) tartanak a MATE soroksári telephelyén.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A palántázható növények skálája igen széles, a különböző zöldségfajok (paprika, paradicsom, padlizsán, uborka stb.) mellett ugyanis számos egynyári dísznövényt, valamint gyógy- és aromanövényt is palántáról szaporítunk. Az ehhez kapcsolódó több évtizedes elméleti és gyakorlati tudást összesűrítve a MATE Kertészettudományi Intézetének Zöldség- és Gombatermesztési Tanszéke kétnapos, gyakorlatorientált felnőttképzési programot dolgozott ki. A kezdő és gyakorló kertészek számára egyaránt meghirdetett tanfolyam során szakértők iránymutatása alapján modern palántanevelő berendezés segítségével lehet elsajátítani a zöldségpalánta előállításának folyamatát, a magvetéstől egészen a kiültetésig.

A programon szó lesz a palánták környezeti igényeiről, a szaporítóanyaggal (vetőmaggal) kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, valamint a palántaneveléshez szükséges eszközökről és műszaki berendezésekről is. A gyakorlati képzés során a magvetés, tűzdelés, tápanyagutánpótlás és a kiültetésre való felkészítés lesznek a legfőbb érintett témák. Az elmúlt évtizedben a kertészeti termesztés gyakorlatában általánossá vált a lágyszárú zöldségnövények oltása, amelynek technikáját és módozatait szintén megtanítják a résztvevőknek, akik élő növényen gyakorolhatják be az oltás kivitelezését.

A képzést a Zöldség- és Gombatermesztési Tanszék minősített egyetemi oktatói tartják. Jelentkezni az intézet honlapján is elérhető formanyomtatványon keresztül lehet. A kétnapos tanfolyam (4 óra elmélet, 12 óra gyakorlat) díja bruttó 33 ezer forint, a sikeres elvégzésről pedig tanúsítványt állítanak ki. A képzéshez szükséges jelentkezési lap ezen a linken található, bővebb információk pedig itt érhetők el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?