Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.03. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.03. szombat

agrarszektor.hu
Tovább szakadozik, csökken a felhőtakaró, és általában változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.02.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.02.03.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.02.03.) napon.

2024.02.03. szombat: Tovább szakadozik, csökken a felhőtakaró, és általában változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Az ország délnyugati harmadában és az Észak-Alföld térségében napközben többnyire kevésbé felhős idő lehet a jellemző, sok napsütéssel, míg északnyugaton, a Dunakanyar térségében és a keleti országrészben általában erősen felhős, borult maradhat az ég. Délutántól ismét növekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet nagy területen kísérik erős, főként a hegyekben viharos lökések. Délnyugaton és északkeleten ugyanakkor mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 9 és 15 fok között változik, de az északkeleti határszélen kissé hidegebb lehet. Késő estére 1 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás érvényesül, amely szombaton szűnhet meg. Fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot tapasztalhatunk. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben.

A következő napon várható időjárás

2024.02.04 vasárnap: Napközben főleg az ország északi, északkeleti felében közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk, másutt több lesz a napsütés, majd estefelé délen is megnövekszik a felhőzet. Északkeleten helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, hazánk délnyugati harmadán és az északkeleti tájakon maradhat mérsékeltebb a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában 3 és 9 fok között alakul, a szélvédett, kevésbé felhős délnyugati és északkeleti vidékeken gyenge fagy is lehet. Kora délután 9, 15 fok várható.

Friss híreink:

Zseniális: ez a holland ötlet forradalmasíthatja az egész gyümölcstermesztést

Miközben a különböző kutatók és vállalatok a gyümölcstermesztés minél tökéletesebb robotizálásának megoldásán dolgoznak, egy hollan kutatóközpont a szakértő termelők tudásának megőrzésére összpontosít. A OnePlanet abból a gondolatból indult ki, hogy a termelők nyugdíjba vonulásával bizony elveszhet az ágazatban szerzett, felbecsülhetetlen értékű szakértelmük. A kutatóintézet ezért valódi gyümölcsösök és termesztési döntések digitalizálásával, digitális ikrek és modellek létrehozásával biztosítja a metszési szakértelmet a jövő generációi számára.

Jó idők jöhetnek az állattartókra, de vannak komoly kockázatok

Alapvetően kedvez a hazai állattartásnak az alacsony gabonaár, és az ebből fakadó mérsékelt takarmányköltségek, valamint jó hír az is, hogy az energia ára a 2022-es csúcsokról mára sokat csökkent. A két legfontosabb költségtényező tehát alacsony szinteken mozog, amely jót tesz a termelésnek, ám bizonyos kockázatok miatt mégis óvatosan lehet csak értékelni az elkövetkező hónapok piaci mozgásait. Általános elvárás, hogy növelni kell a béreket, és egyelőre még a felvásárlási árak csökkenése is szóba jöhet. Az egyik kiemelt tényező pedig a még mindig gyengélkedő fogyasztás, amely beárnyékolja a máskülönben kedvezőnek tűnő összképet.

Új őrület terjed Magyarországon: egyre többen ültetnek ilyen gyümölcsöket

Bár a tavalyi évben Magyarországot elkerülte az aszály, a gyümölcsfák még nem heverték ki teljesen a 2022-es nagy szárazságot. Azt azonban nem lehet tudni, hogy a következő hetek, hónapok időjárása milyen hatással lesz a hazai gyümölcsösökre - mondta el Apáti Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke az Agrárszektornak. A szakember beszélt arról is, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie az ágazatnak, valamint kifejtette, mely gyümölcsök termesztése nehezedett meg jócskán az elmúlt időszakban, és melyek lehetnek a következő időszak váratlan befutói.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Gyémántköves ékszerre költenéd a vagyonod? Gondold meg jól, nem ez lesz életed befektetése

Reneszánszát éli az elképzelés, miszerint egy gyűrű akkor igazán értékes, ha gyémántkő van benne. Csakhogy ez nem így van, hiszen e drágakő nem annyira értékálló, sőt, jelenleg nem is olyan drága, mint pár éve volt. Ráadásul a gyémánt körüli hajcihő csak egy brutálisan jól sikerült médiakampány eredménye.

Nem kértek az eladósodásból: nagyvárosi albérletből jurtába költözött a fiatal pár, így élnek most

Osztottak-szoroztak, végül nem kértek a sokmilliós hitelből, kisgyermekes családként inkább telket vettek egy vasi falucska zsákutcájában, és felhúztak rá egy jurtát. Nyáron simán élnénk mi is itt, de hogyan lehet a téli mínuszokat egyetlen vaskályhával bírni? Mennyibe kerül egyáltalán felépíteni egy jurtát? Rákérdeztünk mindenre.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 2. 05:59