Kegyetlen áremelés a németeknél: durván drágulnak ezek az élelmiszerek

Kegyetlen áremelés a németeknél: durván drágulnak ezek az élelmiszerek

agrarszektor.hu
A 2024-es év januárjában a német áruházláncokban jelentősen megdrágultak a zöldségek, leginkább a paradicsom és a szamóca ára emelkedett. A statisztikák szerint egyedül az uborka ára csökkent.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Idén januárban a német kiskereskedelmi láncokban átlagosan 5%-kal emelkedett a zöldségfélék ára az egy hónappal ezelőtti szinthez képest. Ez azt jelenti, hogy a 2023. januári árszinthez képest átlagosan már 8%-kal kerülnek többe a zöldségek - írta meg a FruitVeB.

A zöldségek közül is kiemelkedik a paradicsom drágulása, ami csaknem 20%-kal kerül többe, mint decemberben, de a döntően Spanyolországból származó paprika áremelkedése is átlag felettinek bizonyult, valamint a káposztánál is bőven 10% feletti drágulás figyelhető meg, egyedül az uborka ára csökkent. A gyümölcsöknél a legnagyobb mértékben, 34%-kal a szamóca, és 33%-kal a körte ára emelkedett, míg az alma átlagosan 8%-kal drágult.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 28. 06:03