Hihetetlen, de igaz: ennyiért árulják a paradicsomot az olasz piacokon

Hihetetlen, de igaz: ennyiért árulják a paradicsomot az olasz piacokon

agrarszektor.hu
Jelentős áremelkedés figyelhető meg az olasz piacokon, a cherry paradicsom nagykereskedelmi ára 20%-kal magasabb az egy évvel korábbinál. A szakértők szerint a következő időszakban további áremelkedésre lehet még számítani paradicsomfronton.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Augusztus végétől október elejéig 16%-kal nőtt a paradicsom ára a veronai nagybani piacon az üvegházi termények magasabb áramköltségei miatt, ráadásul a piaci kínálat is ritkásnak mondható. Július közepén 1 kg cherry paradicsom nagykereskedelmi ára még 1,04 dollár volt, ami szeptember elejére 2 dollár fölé kúszott, majd október 10-én már 2,73 dollárnál tartott - olvasható a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) oldalán.

A paradicsomtermesztők (különösen Észak-Olaszországban) az extrém nyár végi melegben vízhiány miatt öntözési nehézségekkel küzdöttek, ami jelentősen csökkentette a szabadföldi termékek kínálatát. Szakértők szerint az üvegházakból származó paradicsomok ára a következő időszakban további emelkedést mutat majd, különösen azért, mert Hollandiában és Németországban az üvegházi termesztés volumene az elszálló áram- és gázárak miatt a szokásosnál kisebb lesz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?