Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.16. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.16. péntek

agrarszektor.hu
Többnyire derült időre van kilátás, kezdetben lehetnek északkeleten felhősebb tájak - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.02.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.02.16.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.02.16.) napon.

2024.02.16. péntek: Többnyire derült időre van kilátás, kezdetben lehetnek északkeleten felhősebb tájak. Csapadék nem várható. A Dunántúlon megélénkül a délkeleti, keleti szél, amelyet Sopronnál időnként erős lökések kísérhetnek, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A hőmérséklet kora délután 11 és 16, késő este 1, 9 fok között várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Továbbra is enyhe levegő érkezik fölénk, így meleg jellegű fronthatásra számíthatunk. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, nehézkessé válhat a koncentrálás, lassulhat a reakcióidőnk.

A következő napon várható időjárás

2024.02.17 szombat: A pára-, ködfoltok feloszlását általában fátyolfelhős, napos idő követi, majd a nap második felében nyugat felől vastagabb felhők érkeznek. Délutántól a nyugatról kelet felé tartó csapadéksávból elszórtan valószínű kisebb eső, záporeső. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -5 és +3 fok között várható. A csúcsérték 10 és 16 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton az enyhébb idő.

Friss híreink:

Feketelistára kerültek ezek a magyar húsok: több ország is kitiltotta őket

Számtalan harmadik ország vezetett be korlátozó intézkedéseket a magyar baromfira, illetve baromfitermékekre azóta, hogy 2020 januárjában megjelent a madárinfluenza Magyarországon. Hiába telt el négy év, a járvány nem tűnt el hazánkból, a vírust a mai napig számtalan telepen azonosították már, és csak 2023 novembere óta több mint 1,5 millió állatot öltek le itthon. A Magyarországgal szemben hozott korlátozások mindaddig érvényben vannak, amíg az adott harmadik ország nem jelzi ennek ellenkezőjét.

Kik nyerhetnek az új vidékfejlesztési pályázatokon? - Megtudhatja az Agrárium Konferencián

Hogyan nyújthatnak be sikeres pályázatokat az agrárium szereplői az idén megjelenő új agrár- és vidékfejlesztési kiírásokra? - ez lesz az egyik kiemelt témája az Agrárium 2024 Konferenciának, amelyet március 19-én rendez meg Kecskeméten a Portfolio Csoport. A tavasz kiemelkedő agráreseményének számító rendezvény napirendre tűzi az agrárvállalkozások eredményes gazdálkodását befolyásoló legjelentősebb támogatási, szabályozási, piaci és jövedelmezőségi változásokat is.

Itt a fordulat: jelentős esésben a baromfiárak

Bár Európa-szerte csökkent a baromfihús kivitele, a magyar ágazat így is képes volt növelni az exportját. Fontos változás ugyanakkor, hogy jelentősen csökkentek a termelői árak, amely részben az utóbbi egy évben kialakult kedvezőbb költségszerkezetből, valamint a makacsul csökkenő fogyasztásból fakad. Az olcsóbb takarmányból és energiából, valamint a sokáig elfogadható szinten maradó termelői árakból fakadó előny tehát eltűnni látszik az ágazatból, amely ráadásul továbbra is szenved a madárinfluenza kockázataitól és a beáramló importtól.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Óriási bérszakadék tátong Magyarországon: ezért keresnek sokkal kevesebbet a nők a férfiaknál

Magyarország még mindig jóval az EU átlag alatt teljesít a nemek közötti munkaerőpiaci egyenlőséget mérő mutatókban. A tagállamok közül az egyik legnagyobb arányban nálunk értenek egyet azzal, hogy a nők elsődleges feladata, hogy gondoskodjanak az otthonról, míg a férfiaké, hogy pénzt keressenek. Ennek következménye, hogy a magyar nők fizetése jelentősen elmarad a férfiakétól, és több mint kétszer annyi időt töltenek fizetetlen otthoni munkával. A nemi sztereotipizálás már az óvodában elkezdődik, de ahhoz, hogy feltérképezzék a fiatalok tapasztalatait, átfogó kutatást végzett az Amnesty International a Nők a Tudományban Egyesülettel és a pécsi Emberség Erejével Alapítvánnyal közösen, ami az óvodától egészen középiskoláig vizsgálja a nemi sztereotípiák megjelenését és azok pályaválasztásra gyakorolt hatásait. Dr. Csernus Fanni, a szervezet nemek közötti egyenlőség szakértője válaszolt a kérdéseinkre a témával kapcsolatban.

Megszereztük! Íme a hortobágyi húsos palacsinta eredeti receptje: a betyárok is így csinálták

A Hortobágyon túlzás nélkül szinte mindannyian jártunk már, azonban mindig akadnak olyan rejtett helyi érdekességek, amelyeket vétek nem megismerni a térségben. Mi mindent érdemes tudnunk a Hortobágyról, mint tájegységről és legismertebb településéről? Milyen helyi pásztorhagyományokkal találkozhatunk itt mind a mai napig, mikor van a híres hídi vásár, hová kiránduljunk el a családdal a környéken? És a legfontosabb kérdés mind között: milyen ételeket kóstoljunk végig egy hortobágyi kirándulás alkalmával?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?