Elképesztő árak a hollandoknál: ennyiért árulják most a répát a piacokon

Elképesztő árak a hollandoknál: ennyiért árulják most a répát a piacokon

agrarszektor.hu
Hollandiában a sárgarépa szempontjából mértékadónak számító Emmeloord nagybani piacon a nagyon jó minőségű áru jelenleg alig, vagy egyáltalán nem eladó. A termelők még magasabb árakra számítanak, ezért kivárnak, nem sietnek az értékesítéssel, legfeljebb igen magas áron hajlandók eladni az ilyen tételeket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szélsőségesen eltérő minőség oka, hogy az idei szezonban igen változatosak voltak a betakarításkor uralkodó időjárási viszonyok. A héten Emmeloord nagybani piacon a “B” osztályú (étkezési) sárgarépa átlagára a múlt hetihez képest 2 eurós emelkedéssel 46 euró/100 kg környékére (180 Ft/kg) drágult, ami még mindig jóval alacsonyabb, mint az Ausztriában tapasztalható 57,5 euró/100 kg-os (225 Ft/kg) átlagár. Ahogy Ausztriában, úgy Hollandiában is igaz, hogy a kiváló minőségű tételek ennél jóval magasabb áron cserélnek gazdát - írja a FruitVeB

EZ IS ÉRDEKELHET

Magyarország

A Budapesti Nagybani Piacon jelenleg csak hazai sárgarépa kapható, import áru nagy tételben nincs forgalomban. Az I. osztályú áru a 250-300 Ft/kg közötti ársávban kapható, azaz hazánkban is jóval drágább, mint a másodosztályú tételek, amelyekre a 200-250 Ft/kg közötti ársáv jellemző.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02