Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.25. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.25. vasárnap

agrarszektor.hu
A köd, illetve rétegfelhőzet fokozatosan megemelkedik, gomolyosodik, így az ország többi részéhez hasonlóan eleinte közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és többfelé a nap is kisüt - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.02.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.02.25.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.02.25.) napon.

2024.02.25. vasárnap: A köd, illetve rétegfelhőzet fokozatosan megemelkedik, gomolyosodik, így az ország többi részéhez hasonlóan eleinte közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és többfelé a nap is kisüt. Eközben délnyugat felől főként hazánk középső harmadában megnövekszik a felhőzet, melyből elszórtan zápor előfordulhat. A déli, délkeleti szelet helyenként élénk, északnyugaton néhol erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli az arra érzékenyek szervezetét.

A következő napon várható időjárás

2024.02.26 hétfő: Kezdetben nagyrészt közepesen, illetve erősen felhős lesz az ég, majd napközben csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Ugyan a csapadék esélye csökken, de kisebb eső, zápor továbbra is előfordulhat. A déli szél megélénkül, a Kisalföldön és az Alpokalja északi felén időnként megerősödik. A hőmérséklet kora délután 13, 19 fok között alakul.

Friss híreink:

Végzetes hiba a kertben: ezt rontják el a legtöbben lemosó permetezéskor

A gyümölcsfák és bokrok tél végi lemosó permetezését azoknak is célszerű elvégezni, akik egyébként nem használnak növényvédőszereket az év során. Ezek a kén és réz tartalmú szerek nem szívódnak fel a növénybe, csak kontakt hatnak a kártevők és kórokozók ellen, melyeket számát, ha ilyenkor lecsökkentjük, akkor egész évben kevesebb növényvédelmi problémával fogunk szembesülni.

Felejtsd el a drága boltit: fillérekért juthatsz hozzá ezekhez az élelmiszerekhez

A világ különböző részein rengeteg féle fűszert használnak, közülük a ritkábbak általában rendkívül drágák. Ezek az egyedi ízeket és aromákat kínáló termékek különleges ételek és italok készítéséhez használhatók. Attól azonban, hogy valami ritka, vagy különleges, nem biztos, hogy nem termelhető meg hazánkban.

Véget ér egy korszak: óriási változás jön a magyar földeken

Fel kell készülni arra, hogy sokkal gyakrabban és akár egyre többféle kártevő fog kihívást okozni a jövőben a magyar termelőknek, ráadásul jóval kevesebb klasszikus értelemben vett könnyen használható növényvédőszer lesz a piacon - közölte az Agrárszektorral Posta Donát, a Porfolio Csoport 2023-as Év agrárinnováció díjának nyertese, a SMAPPLAB Kft. egyik alapítója. Hozzátette, mindezek következtében nagy ütemben jelennek meg más jellegű biológiai szerek, mint új megoldások a piacon, ugyanakkor az is elmondható, hogy a bőesztendők esetén kevésbé vannak rákényszerülve az újításra a szereplők, ám amikor szűkülnek az árrések, akkor fontosabbá válik a költségek optimalizálása. Kiemelte, most ugyan a kártevők állnak nyerésre, de a SMAPPLAB azért jött létre, hogy segítse a megfigyelésüket, az előrejelzésüket, illetve az ezen alapuló döntéstámogatást a gazdák számára.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kevesen vállalják be: havi 80 ezer forintos extra juttatás jár ezeknek a magyar szülőknek

2014 óta jogszabályi változások nyomán minden gyermekvédelmi gondoskodásba került, 12 évesnél fiatalabb gyermeket nevelőszülőnél kell elhelyezni. Ez nem tud megvalósulni, hiszen fájóan kevesen jelentkeznek nevelőszülőnek. Éppen ezért 7 ezer állami gondoskodásra szoruló gyermek nevelőotthonokban él szerte az országban, holott egy befogadó családban ezerszer jobb helyük lenne. Cikkünkben annak jártunk utána, milyen feltételeknek kell megfelelniük a befogadóknak, és hogy milyen anyagi segítségre, juttatásokra jogosultak az állam részéről. 

Elfogyott a buszsofőrök türelme: jöhet a négynapos sztrájk a vidéki nagyvárosban

Négy napos sztrájkot helyezett kilátásba a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) Pécsen, ha a február 28-29–re bejelentett megmozdulásuk sem vezet eredményre. A szakszervezet 20 százalékos béremelést szeretne elérni, a Tüke Busz Zrt. viszont csak 18,5 százalékos alapórabéremelést hajlandó adni a dolgozóknak. A SZAKSZ közben úgy értesült, hogy Péterffy Attila, mint a Tüke Busz Zrt. felett a tulajdonosi jogkört gyakorló polgármester, nem engedélyezte a munkáltató számára, hogy folytassa a bértárgyalást, a 20 százalékos bérfejlesztési igényt benyújtó szakszervezettel.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?