Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.29. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.29. csütörtök

agrarszektor.hu
Általában fátyolfelhős időre számíthatunk, ám időszakosan erősen felhőssé válhat az ég - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.02.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.02.29.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.02.29.) napon.

2024.02.29. csütörtök: Általában fátyolfelhős időre számíthatunk, ám időszakosan erősen felhőssé válhat az ég. Néhol előfordulhat gyenge eső, zápor. A szél csak kevés helyen élénkül meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul, a délkeleti tájakon mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front ugyan nem érinti hazánkat, de a felettünk lévő enyhe légtömeg melegfronti tüneteket okozhat. Az arra érzékenyeknél felléphet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, nyomottnak, fáradtnak, álmosnak érezhetik magukat.

A következő napon várható időjárás

2024.03.01 péntek: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd estére szakadozik, csökken a felhőzet. Szórványosan lehet eső, zápor, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén. A délkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. Délután 11, 19 fokra számíthatunk.

Friss híreink:

Súlyos figyelmeztetés érkezett: ez minden magyar kutyatulajdonost érint

2024 januárjában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ismét igazolta Magyarországon a veszettség vírust két, az ukrán határ melletti Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településről bekerülő állatnál. A betegség újbóli megjelenése többek között azzal indokolható, hogy az ukrán háború kezdetétől az általánosnak számító orális vakcinálás elmaradt, így a betegség ismét teret hódíthatott a határon túl, a vándorlásnak induló állatok pedig áthozták hazánkba a vírust. Jó tudni, hogy a veszettség vírus elsősorban a veszett állat harapásával, marásával terjed, és általában halálos kimenetelű. Valamennyi melegvérű állatot, és az embert is képes megbetegíteni, ráadásul általában nem gyógyítható, ugyanakkor vakcinázással megelőzhető.

Jövedelmező lesz-e idén az állattenyésztés? - Megtudhatja az Agrárium Konferencián

Számíthatnak-e haszonra 2024-ben a meghatározó állattenyésztési ágazatokban a termelők, illetve hogyan alakulhatnak az állattartók költségviszonyai és értékesítési lehetőségei? - ez lesz az egyik kiemelt szakmai témája az Agrárium Konferenciának, amelyet március 19-én rendez meg Kecskeméten a Portfolio Csoport. A rendezvény áttekinti az állategészségüggyel összefüggő legfontosabb szabályozási és támogatási kérdéseket is.

Kiderült a csúf igazság: eltűnt több ezer hektár kert Magyarországon

Húsz év alatt a konyhakertként művelt területek mérete 102 ezer hektárról 3,1 ezer hektárra csökkent hazánkban, ami körülbelül 97 százalékos visszaesés. 2021. nyara óta 56 százalékkal emelkedtek a magyar élelmiszerárak, míg a közép-kelet-európai országokban ez az áremelkedés átlagosan 36,4 százalék volt. Azzal, hogy a családellátó konyhakertek száma bezuhant, az emberek élelmiszer önrendelkezése gyakorlatilag megszűnt: ha a kiskertekben nincsen zöldség-gyümölcs, akkor az élelmiszert meg kell venni, hiszen enni, azt muszáj.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Jönnek az első pofonok? Csúnyán visszaüthet, hogy Európa összeszerelő üzeme lett Magyarországból

Noha a köztudatban továbbra is él, hogy Magyarország a jarműgyártás tekintetében csupán egy összeszerelő üzem, az ország ágazati teljesítménye mást mutat - tudta meg a Pénzcentrum. A magyarországi foglalkoztatottak közel 3,5 százaléka dolgozik az autógyártásban, ami megegyezik a tradicionálisan nagy járműgyártónak számító Németországéval. Emellett nálunk állítják elő az európai járművek jelentős részét, és az elektromos autókhoz szükséges akkumulátorok gyártásában sem vagyunk rosszak.

Tömegek állnak sorban vidéken az állami ajándékmilliókért: így lehet neked is fillérekért új autód

Február 27-ig már összesen 1719 cég igényelt támogatást tisztán elektromos személygépkocsik és kisteherautók vagy kisbuszok vásárlásának támogatására. Az Energiaügyi Minisztérium a HelloVidéknek elmondta, hogy eddig 2117 járműre érkezett támogatás, 8,2 milliárd forintnyi értékben. Lapunk úgy tudja, hogy az igénylések alapján a járműkategóriák közül közel 1600 darabbal a személyautók a legnépszerűbbek. Magyarországon 2023-ban összesen 107 720 új személyautót adtak el, ebből 5 807 kocsi volt tisztán elektromos, külsőleg tölthető hibridből valamivel kevesebb 5 546 darab talált gazdára.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?