Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.18. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.18. csütörtök

agrarszektor.hu
Délelőtt az ország keleti felében-harmadában még több lehet a felhő, majd ott is gomolyosodik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.04.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.04.18.) napon.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.04.18.) napon.

2024.04.18. csütörtök: Délelőtt az ország keleti felében-harmadában még több lehet a felhő, majd ott is gomolyosodik a felhőzet. Másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Elszórtan várhatók záporok, jégdara záporok, elsősorban a Duna-Tisza közén zivatarok is kialakulhatnak. Az északi szél nagy területen megélénkül, a Bodrogközben és a Bakonyban, valamint záporok, zivatarok környezetében erős széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hazánk fölött áthaladt hidegfront mögött több fokkal hűvösebb levegő áramlik térségünk fölé. Emiatt vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le.

A következő napon várható időjárás

2024.04.19 péntek: Gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, de az északnyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródnak. Helyenként zápor, egy-egy helyen kis eséllyel zivatar kialakulhat. Sokfelé megélénkül az északi, északkeleti szél. Délután 12, 16 fok lesz a jellemző.

Friss híreink:

Kifulladt az élelmiszerárak emelkedése itthon? Megszólalt a szakértő

Az Európai Unión belül egyfajta nyugalmi időszak van az élelmiszerárak tekintetében, sem a belső, sem pedig a külső piacokról származó alapanyagoknál nincs árfelhajtó hatás. Magyarországon ugyanakkor a forint gyengülése az a tényező, ami a leginkább hatással lehet az élelmiszerek áraira - mondta el az Agrárszektor kérdésére Raskó György. A szakember szerint a következő időszakban az élelmiszer-kiskereskedelmi árindex nem fog tudni érdemben emelkedni. A legújabb élelmiszerfogyasztási trendekkel és a változó vásárlói igényekkel is foglalkozunk az AgroFood 2024 konferenciánkon, amire még nem késő regisztrálni.

Mi lesz a sorsa a zöld agrártámogatásoknak? - Megtudhatja az Agrofuture Konferencián

Tovább szigorodnak-e az uniós agrártámogatások feltételéül szabott zöld követelmények az Európai Unió Közös Agrárpolitikájában? - ez lesz az egyik kiemelt témája az Agrofuture Konferenciának, amelyet május 23-án rendez meg a Portfolio Csoport. A rendezvény többek között áttekinti, hogyan felelhetnek meg a gazdálkodók az egyes pilléres agroökológiai program (AÖP) feltételrendszerének, illetve milyen új agrár-környezetgazdálkodási (akg) és ökológiai pályázatokra lehet számítani a kettes pilléres vidékfejlesztési kasszából.

Egyre több ilyen paradicsomot árulnak a magyar boltokban: ezt jó, ha mindenki tudja

Körülbelül 20 ezer tonna paradicsom érkezik be évente külföldről Magyarországra, a behozatalra elsősorban az októbertől márciusig terjedő időszakban van szükség - tudta meg az Agrárszektor a FruitVeB-től. Kiemelték, hazánk legfontosabb beszállítója a téli időszakban Spanyolország, de az utóbbi két-három évben jelentős mértékben nőtt a Törökországból és Bulgáriából - ami valószínűleg szintén török áru - vásárolt paradicsom mennyisége is. 2018 óta ugyanakkor egyre többet exportálunk is a zöldségből, a kivitel mára már meghaladja a 15 ezer tonnát is, a legnagyobb mennyiséget Romániába visszük. Nincsenek azonban könnyű helyzetben a magyar termelők, komoly kihívást jelent ugyanis az ágazatban a munkaerő-ellátottság mennyiségi és minőségi korlátja, valamint a munkabérek folyamatos emelkedése. Részletesebben foglalkozunk a hazai élelmiszeripar helyzetéven az AgroFood 2024 konferenciánkon, ahova még nem késő regisztrálni.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Külföldiek lapátolják a pénzt magyar állampapírokba: nagy üzlet, vagy végül megisszuk a levét?

Az elmúlt negyedév során tovább emelkedett a külföldiek állampapír-állománya, a forint állampapírokon belüli részarány mostanra 20,6 százalék körüli szinten áll. Azaz a papírok majdnem negyede külföldi kézben van. Érdemes ugyanakkor tudni azt is, hogy a magyarok valósággal megőrülnek az állampapírokért, a jelenlegi adatok szerint több ezer milliárd forintot tartanak ilyen kötvényekben. De mégis mire jó az állampapír, hogyan lehet hozzájutni, és mennyire kedvező, ha az összállomány nagy részét külföldiek vásárolják meg? A Pénzcentrum többek között ennek járt utána a Bankmonitor és az Equilor elemzőivel.

Csapdahelyzetben a kisgyermekes magyarok: ezen állhat vagy bukhat sokmillió család megélhetése

A kisgyermekes szülők szövetkezeti foglalkoztatása egy innovatív megoldás, amely új lehetőségeket nyit a munkaerőpiac és a családi élet összehangolásában. A munkáltatók számára ez az atipikus foglalkoztatási forma nemcsak a toborzási és adminisztratív folyamatok egyszerűsítését kínálja, hanem a munkaerő rugalmas és költséghatékony bevonását is lehetővé teszi, míg a tagok számára a munkaerőpiacra való visszatérés lehetőségét biztosítja. Felkerestük a Pannon-Work és a WHC szakembereit, akiktől külön-külön feltéve ugyanazokat a kérdéseket megtudtuk, hogy milyen előnyökkel jár a munkáltatók számára a kisgyermekes szülők szövetkezeten keresztüli foglalkoztatása, hogyan támogatja ez a gyakorlat a szülők munkaerőpiacra való visszatérését, továbbá milyen kihívásokkal kell szembenézni a munkáltatói és a munkavállalói oldalon egyaránt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?