Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.29. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.29. hétfő

agrarszektor.hu
Derült vagy napos, száraz idő várható kevés fátyolfelhővel - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.04.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.04.29.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.04.29.) napon.

2024.04.29. hétfő: Derült vagy napos, száraz idő várható kevés fátyolfelhővel. A délies szelet nagy területen élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható. Késő estére 11 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2024.04.30 kedd: Derült, napos, csapadékmentes idő várható. A délkeleti, keleti szél megélénkül, néhol megerősödhet. A hőmérséklet délután 24 és 27 fok között várható.

Friss híreink:

Így vásárolnak húst a magyarok: szomorú, ami a boltokban történik itthon

A 2024-es év sem lesz könnyű az már látható. A fogyasztás alacsony, a munkaerőhiány továbbra is probléma, a forintárfolyam ingadozása sem segít. A sertésállomány folyamatosan csökken Európában, ezért nem várhatjuk, hogy drasztikusan csökken a sertés ára. Ezek a külső tényezők biztosan nem fogják segíteni az évünket - mondta Benkő András, a Kaiser Food Kereskedelmi és Marketing Igazgatója az Agrárszektornak adott interjújában. A szakember kifejtette azt is, hogy a fogyasztás nemcsak csökkent, hanem valamelyest át is alakult, ami szintén megnehezíti az élelmiszeripari cégek életét. A munkaerő-problémákkal kapcsolatban pedig kiemelte: nem biztos, hogy az emberek legnagyobb vágya, hogy hidegben, nedves környezetben álljanak egy gépsor mellett, az automatizáció lenne a megoldás. Az élelmiszeripar további problémáival kiemelten foglalkozunk az AgroFood konferencián, melyre még nem késő jelentkezni.

Vetés a kertben: itt a lista, ezekre jobb, ha figyelsz, sok múlhat rajta

A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet - akkor a tél alá vetést alkalmazzuk. A tavasz utáni, nyári vetések lényege, hogy ha időbeli eltolással, ütemezetten vetünk, akkor főleg a rövid tenyészidőjű növényekből nem egyszerre lesz sok termésünk, hanem folyamatosan kevesebb, ami ideális a konyhai felhasználást tekintve. Hiszen így nincs dömping, nincs egyszerre olyan sok betakarítani való, hogy ne tudnánk mit kezdeni az egyszerre jelentkező nagy mennyiségű terménnyel.

Súlyos hiba a kertben: ezt rontják el a legtöbben a növények permetezésekor

A növényvédelmi kezelések közül a permetezés az egyik leggyakoribb módszer. A növényvédőszerek egyre drágábbak, így fontos, hogy a hatékonyságot javítsuk. A permetezés esetén nagyon sok tényező van, amire ha odafigyelünk, kisebb költséggel nagyobb eredményt érhetünk el.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Érik a rendkívüli nyugdíjkorhatár-emelés: tömegével veszik fel újra a munkát az idős magyarok

2023-ban Magyarországon már 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott. Ez a szám még 2018-ban is alig érte el az 57 ezer főt. A bővülés tehát brutálisan magas. A legtöbben a feldolgozóiparban, a kereskedelemben, az oktatásban és a humánegészségügyben maradnak aktív munkavállalók a nyugdíjazásuk után. Önmagában persze nincs baj azzal, ha valaki a nyugdíjba vonulása után is dolgozna, sőt ezt szakértők is támogatják, viszont ha a maradást kényszer szüli abból semmi jó sem származhat.

Felejtsd el a bolti epret, itt fillérekből megszedheted magad: friss, 2024-es országos lista

Jó hír az eperkedvelőknek, hogy elindult a hazai szezon, a legtöbb helyen már friss magyar gyümölcsöt kapni. Igaz, többnyire még csak a fóliában nevelt fajtákat árulják, de lassan a főutak mentén és a bevásárlóközpontok parkolóiban is pakolnak ki az árusok. Friss körképünkben termelőket is kérdeztünk, de hozzuk azt is, melyik megyében hol nyitnak idén Szedd magad epresek!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?