Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.02. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.02. csütörtök

agrarszektor.hu
Erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de emellett több órás napsütés is várható - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.05.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.05.02.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.05.02.) napon.

2024.05.02. csütörtök: Erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de emellett több órás napsütés is várható. Délelőtt kevés, majd délutántól több helyen számíthatunk ismétlődő záporra, zivatarra. Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat. Legkisebb eséllyel az északkeleti harmadban eshet. A délkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.
Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nincs fronthatás.

A következő napon várható időjárás

2024.05.03 péntek: Északkeleten zömében fátyolfelhős, máshol jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hazánk nyugati, délnyugati kétharmadán többfelé várható ismétlődő zápor, zivatar, helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Az északkeleti tájakon kevesebb helyen eshet. Sokfelé megélénkül a délkeleti szél, majd estétől északira, északnyugatira fordul az áramlás. Délután általában 17, 26 fokot mérhetünk, a tartósabban csapadékos vidékeken hűvösebb idő is lehet.

Friss híreink:

A családok kezében van a szerb mezőgazdaság

Szerbiában a 2023-as adatok szerint több mint 500 ezer gazdaság működik, amelyek csaknem teljesen, 99,6 százalékban mezőgazdasági termeléssel foglalkozó családi gazdaságok. Az elmúlt öt évben ugyanakkor jelentős, mintegy 10 százalékos csökkenés volt megfigyelhető gazdaságok számában, és az országban mind a növénytermesztés, mind pedig az állattartás jelentősen visszaesett. A szerb mezőgazdaságra is jellemző az elöregedés, a gazdaságok vezetőinek átlagéletkora 60 év. Bár Szerbia nem tagja az Európai Uniónak, mégis, az egyik legfontosabb kereskedelmi partnere. Az ország emellett szabadkereskedelmi megállapodást kötött több országgal is, például Oroszországgal, Törökországgal, Fehéroroszországgal és az EFTA-országokkal is. Szerbia főbb kiviteli termékei a gabonafélék, az olajos magvak, a cukor, gyümölcsök - különös tekintettel a szilvára, az almára és a málnára - a zöldségek, az alkoholmentes italok és az édesipari termékek.

A sportközvetítések fűtik az idei grillszezont

Nyugat-Európában régi, Magyarországon újabb keletű megfigyelés, hogy a nagyszabású sportrendezvények jót tesznek a grilltermékek piacának. Az idei foci-EB és az olimpia közvetítését várhatóan sokan összekötik majd egy kis sütögetéssel, amelyhez a hazai élelmiszeripar mára számos, erre a célra készített hús- és sajtterméket is kínál. A probléma az, hogy a nem alapvető élelmiszerek fogyasztása jelentősen visszaesett az utóbbi időben és egyelőre csak lassan, kisebb-nagyobb fennakadásokkal emelkedik a kereslet.

Ömlik külföldre ez a hús: kiderült, miért nem itthon adják el a magyarok

A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből, pedig rendkívül egészséges húsféléről van szó. Ráadásul két anyanyúl és egy bak ellát egy családot, maximum napi fél óra munkával. Ha pedig valaki saját magának neveli a nyulakat, egy kilogramm húst körülbelül 1000 forintból tud előállítani. Kérdés, hogy akkor vajon miért nem esszük? Kiderül az alábbi cikkünkből.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Áll a bál a május 6-án kezdődő érettségi körül: hihetetlen nagy hibát vétettek a feladatlapokkal

A 2024-es év jelentős újdonságokat hoz az érettségi vizsgákban is. Az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) alapján összeállított feladatsorokat kapnak idén a diákok, ami komoly változásokat jelent a vizsgák menetében. Több tantárgy vizsgasora módosul, új témaköröket és feladattípusokat vezetnek be. Összefoglaltuk a végzős diákok számára legfontosabb változásokat és újításokat, valamint a három kötelező érettségi vizsgatárgy -magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem- kapcsán külön-külön kikértük szakértők véleményét is. A legnagyobb változás a magyar érettséginél tapasztalható, a Magyartanárok Egyesülete szerint a tantárgy kárára; míg a matematika és történelem tárgyak inkább csak témakörbeli változásokon mentek át. A szakértők arra is kitértek, hogy véleményük szerint mire lehet számítani idén, könnyebb vagy nehezebb lesz-e az idei vizsga, mint az elmúlt években. 

Öveket becsatolni, elszabadult a strandinfláció: durva árakkal nyitottak a vidéki fürdők

Az igazi strandszezonra még pár hetet várnunk kell, de addig is mutatjuk, hol mindenhol csobbanhatunk akár már most hétvégén, ha újra kisüt a nap! De arra is kíváncsiak voltunk, hogyan alakulnak az idei nyárra a vidéki termál- és strandfürdők jegyárai – mekkora a drágulás. Hát, készüljetek a legrosszabbra!  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?