Aranyáron mérik itthon a szamócát: így juthatsz hozzá olcsón

Aranyáron mérik itthon a szamócát: így juthatsz hozzá olcsón

agrarszektor.hu
A szamóca kétségtelenül sokak nagy kedvence, ezért jó hír, hogy a hazai termés is megjelent már a boltokban és a piacokon. Az viszont mér kevésbé jó, hogy igencsak megkérik az árát. A hazai I. osztályú földieper kilója a Nagybanin 1700 forint is lehet, míg a II. osztályú 1400 forint. A boltokban pedig még 5000 forint feletti árral is találkozhatunk. Ám ennél jelentősen olcsóbban is hozzájuthatunk a friss szamócához a Szedd Magad akciók keretein belül. Hogy pontosan hol, mennyiért szedhetjük a kedvelt gyümölcsöt, az az alábbi cikkünkből kiderül.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Lapunk nemrégiben arról számolt be, hogy az idei szamócaszezon különösen izgalmasnak mutatkozik. Az elmúlt évek során azt tapasztalták, hogy kétféle forgatókönyv létezik. Az egyik, amilyen volt a tavalyi év is, amikor még májusban is télikabátban szedték a szamócát, és igazán csak június elején kezdett el beérni a termés. Idén épp a másik forgatókönyv látszik megvalósulni: a nyárias márciusi hetek után hamar megindult a növény. A szokatlanul hűvös áprilisban aztán azon kellett izgulni, hogy elviszi-e a fagy a bogyósodó termés javát. Az elkövetkezendő hetekben felmelegedésre számíthatnak, és abban bíznak, hogy szépen megindul a szamóca érése is. Összességében egy átlagos szezonban bíznak a termelők. Most pedig nézzük, hol, mennyiért szedhetünk magunknak szamócát:

Pest megyei Szedd Magad Eper

Somogy megyei Szedd Magad Eper

Zala megyei Szedd Magad Eper

Vas megyei Szedd Magad Eper

Komárom-Esztergom megyei Szedd Magad Eper

Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szedd Magad Eper

Hajdú-Bihar megyei Szedd Magad Eper

Bács-Kiskun megyei Szedd Magad Eper

Békés megyei Szedd Magad Eper

  • Nincsen

Fejér megyei Szedd Magad Eper

Győr-Moson-Sopron megyei Szedd Magad Eper

Bár azt már nem lehet mondani, hogy fillérekért juthatunk hozzá a Szedd Magad akciók keretein belül a szamócához, de olcsóbb, mintha valamelyik üzletben vennénk meg. Az Auchan például 3600 forint a magyar szamóca kilója, az Aldiban az import (Spanyolország/Görögország/Olaszország/Hollandia) kilója 2300 forint körül mozog, míg a Kifli.hu-n a Veresi Szamóca (csomagolt) kilója 5600 forint. Ha valaki elmegy, és saját maga leszedi a földiepret, akkor nem kell ennyit kiadnia érte, de az árak nagyon változóak. Van, ahol a szamóca kilója 1000 forint (ott kisebb, gyengébb minőségű a termés), és van, ahol akár 2500 forintot is elkérnek érte. Általánosságban ugyanakkor elmondható, hogy 100-2000 forint között már hozzájuthatunk a friss, hazai szamócához. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06