2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Aranyáron mérik itthon a szamócát: így juthatsz hozzá olcsón

Aranyáron mérik itthon a szamócát: így juthatsz hozzá olcsón

agrarszektor.hu
A szamóca kétségtelenül sokak nagy kedvence, ezért jó hír, hogy a hazai termés is megjelent már a boltokban és a piacokon. Az viszont mér kevésbé jó, hogy igencsak megkérik az árát. A hazai I. osztályú földieper kilója a Nagybanin 1700 forint is lehet, míg a II. osztályú 1400 forint. A boltokban pedig még 5000 forint feletti árral is találkozhatunk. Ám ennél jelentősen olcsóbban is hozzájuthatunk a friss szamócához a Szedd Magad akciók keretein belül. Hogy pontosan hol, mennyiért szedhetjük a kedvelt gyümölcsöt, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Lapunk nemrégiben arról számolt be, hogy az idei szamócaszezon különösen izgalmasnak mutatkozik. Az elmúlt évek során azt tapasztalták, hogy kétféle forgatókönyv létezik. Az egyik, amilyen volt a tavalyi év is, amikor még májusban is télikabátban szedték a szamócát, és igazán csak június elején kezdett el beérni a termés. Idén épp a másik forgatókönyv látszik megvalósulni: a nyárias márciusi hetek után hamar megindult a növény. A szokatlanul hűvös áprilisban aztán azon kellett izgulni, hogy elviszi-e a fagy a bogyósodó termés javát. Az elkövetkezendő hetekben felmelegedésre számíthatnak, és abban bíznak, hogy szépen megindul a szamóca érése is. Összességében egy átlagos szezonban bíznak a termelők. Most pedig nézzük, hol, mennyiért szedhetünk magunknak szamócát:

Pest megyei Szedd Magad Eper

Somogy megyei Szedd Magad Eper

Zala megyei Szedd Magad Eper

Vas megyei Szedd Magad Eper

Komárom-Esztergom megyei Szedd Magad Eper

Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szedd Magad Eper

Hajdú-Bihar megyei Szedd Magad Eper

Bács-Kiskun megyei Szedd Magad Eper

Békés megyei Szedd Magad Eper

  • Nincsen

Fejér megyei Szedd Magad Eper

Győr-Moson-Sopron megyei Szedd Magad Eper

Bár azt már nem lehet mondani, hogy fillérekért juthatunk hozzá a Szedd Magad akciók keretein belül a szamócához, de olcsóbb, mintha valamelyik üzletben vennénk meg. Az Auchan például 3600 forint a magyar szamóca kilója, az Aldiban az import (Spanyolország/Görögország/Olaszország/Hollandia) kilója 2300 forint körül mozog, míg a Kifli.hu-n a Veresi Szamóca (csomagolt) kilója 5600 forint. Ha valaki elmegy, és saját maga leszedi a földiepret, akkor nem kell ennyit kiadnia érte, de az árak nagyon változóak. Van, ahol a szamóca kilója 1000 forint (ott kisebb, gyengébb minőségű a termés), és van, ahol akár 2500 forintot is elkérnek érte. Általánosságban ugyanakkor elmondható, hogy 100-2000 forint között már hozzájuthatunk a friss, hazai szamócához. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31