Szereted a magyar szamócát? Akkor ezzel jó, ha tisztában vagy
A végéhez közeledik az idei szamócaszezon, amelyet leginkább a szeszélyes időjárás határozott meg.
A végéhez közeledik az idei szamócaszezon, amelyet leginkább a szeszélyes időjárás határozott meg.
Jelentősen drágább idén a szamóca a tavalyi szintnél a lengyel nagybani piacokon.
Sok esetben nem kellenek hatalmas kertek, hogy valami finomat termesszünk otthon.
Hűvös, csapadékos időjárás hátráltatja a bogyósgyümölcsök termelésének felfutását március elején.
A piacokon és a boltokban 2000 és 5000 forint között is árulják a szamócát, de, ha valaki magának leszedi, ennél jelentősen kedvezőbb áron juthat hozzá.
Egyre nagyobb kihívást jelent a görög szamócatermesztők számára - egyebek mellett - a munkaerőhiány.
Németországban idén a tavalyinál egy héttel korábban, április 15-én kezdődik szamócaszezon.
8000 forintot kérnek egy kiló hazai szamócáért, a szakértők szerint jelenleg ez reális árnak számít.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Magyarországon a "Szedd magad!" gyümölcsösök, ahol már elérhető a friss, hazai szamóca.
Hiába nőtt a szamóca termőterülete hazánkban, a hazai igények közel felét importból kell kielégíteni.
Bőségesen virágzó állományok és jó korai kilátások a magyar szamócaszezon kezdetén.
Mi a helyzet a lengyel szamóca-fronton?
Legyen elég mély a zsebünk, ha szamócát szeretnénk vásárolni.
Nehezen indult az idei szamócaszezon Görögországban.
Hamarosan kezdődik a magyar szamóca szezonja.
Komoly gondban vannak a spanyol szamócatermesztők.
Az idei tavasz rosszul hatott a szezon gyümölcseire.
A szeszélyes időjárás miatt az idei szezon június végéig is elhúzódhat.
Fontos, hogy tudjuk, mi, mikor érett és van itt az ideje annak, hogy betakarítsuk.
A mezőgazdaságban dolgozók számára a munkavégzés számos kockázatot tartogat, sajnos évről évre halálos áldozatokat is követel.
Az árpával és búzával már nem lesz gond, a kukorica sorsa viszont erősen kérdéses idén.
Takarmányban és emberi élelmezésre is alkalmazható egy GMO-szója, miután az európai hatóságok biztonságosnak találták.
Az elmúlt hetekben Szardínia szigetén, majd az észak-olaszországi Lombardiában, valamint Franciaországban is megerősítették a kór jelenlétét.