Szereted a magyar szamócát? Akkor ezzel jó, ha tisztában vagy
A végéhez közeledik az idei szamócaszezon, amelyet leginkább a szeszélyes időjárás határozott meg.
A végéhez közeledik az idei szamócaszezon, amelyet leginkább a szeszélyes időjárás határozott meg.
Jelentősen drágább idén a szamóca a tavalyi szintnél a lengyel nagybani piacokon.
Sok esetben nem kellenek hatalmas kertek, hogy valami finomat termesszünk otthon.
Hűvös, csapadékos időjárás hátráltatja a bogyósgyümölcsök termelésének felfutását március elején.
A piacokon és a boltokban 2000 és 5000 forint között is árulják a szamócát, de, ha valaki magának leszedi, ennél jelentősen kedvezőbb áron juthat hozzá.
Egyre nagyobb kihívást jelent a görög szamócatermesztők számára - egyebek mellett - a munkaerőhiány.
Németországban idén a tavalyinál egy héttel korábban, április 15-én kezdődik szamócaszezon.
8000 forintot kérnek egy kiló hazai szamócáért, a szakértők szerint jelenleg ez reális árnak számít.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Magyarországon a "Szedd magad!" gyümölcsösök, ahol már elérhető a friss, hazai szamóca.
Hiába nőtt a szamóca termőterülete hazánkban, a hazai igények közel felét importból kell kielégíteni.
Bőségesen virágzó állományok és jó korai kilátások a magyar szamócaszezon kezdetén.
Mi a helyzet a lengyel szamóca-fronton?
Legyen elég mély a zsebünk, ha szamócát szeretnénk vásárolni.
Nehezen indult az idei szamócaszezon Görögországban.
Hamarosan kezdődik a magyar szamóca szezonja.
Komoly gondban vannak a spanyol szamócatermesztők.
Az idei tavasz rosszul hatott a szezon gyümölcseire.
A szeszélyes időjárás miatt az idei szezon június végéig is elhúzódhat.

December 2-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A termesztésben ma már nem az időjárás a legnagyobb bizonytalansági tényező, hanem az árak hektikus változása.
A biomassza fűtési rendszerek jó alternatívát jelenthetnek gazdáknak a hektikus energiaárak közepette.
A világ mezőgazdasága évente mintegy 11 milliárd tonna élelmiszert állít elő, és közel 1,2 milliárd embernek ad munkát.
A Kárpát-medence klímája a világátlagnál kétszer gyorsabban változik, és ez már az élelmiszerárakon és a fogyasztók mindennapjain is érződik.
Veszélybe került a világ egyik legfontosabb növényi fehérjeforrása. Most összefogtak a megmentéséért.