Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.10. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.05.10. péntek

agrarszektor.hu
A nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk, azonban a nap második felében az északi tájak fölé vastagabb felhőtömbök is besodródhatnak - derül ki az Agrárszektor pénteki (2024.05.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2024.05.10.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2024.05.10.) napon.

2024.05.10. péntek: A nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre számíthatunk, azonban a nap második felében az északi tájak fölé vastagabb felhőtömbök is besodródhatnak. Legfeljebb néhány helyen fordulhat elő futó zápor. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére többnyire 10 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2024.05.11 szombat: A fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütés várható, majd estétől észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Kicsi a csapadék esélye, főleg északkeleten és esetleg délnyugaton fordulhat elő délutántól néhol zápor. Helyenként megélénkülhet az északi, északkeleti szél. Délután 20, 25 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Aranyáron mérik itthon a szamócát: így juthatsz hozzá olcsón

A szamóca kétségtelenül sokak nagy kedvence, ezért jó hír, hogy a hazai termés is megjelent már a boltokban és a piacokon. Az viszont mér kevésbé jó, hogy igencsak megkérik az árát. A hazai I. osztályú földieper kilója a Nagybanin 1700 forint is lehet, míg a II. osztályú 1400 forint. A boltokban pedig még 5000 forint feletti árral is találkozhatunk. Ám ennél jelentősen olcsóbban is hozzájuthatunk a friss szamócához a Szedd Magad akciók keretein belül. Hogy pontosan hol, mennyiért szedhetjük a kedvelt gyümölcsöt, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Hogyan legyünk sikeresek az élelmiszerpiacon? - Választ kaphat az Agrofood Konferencián

Hogyan alakulhatnak a következő időszakban a hazai élelmiszeripari vállalatok bel- és külpiaci értékesítési lehetőségei? - erre a kérdésre ad választ az Agrofood Konferencia, amelyet idén először rendez meg a Portfolio Csoport. A május 22-i kecskeméti hiánypótló rendezvény tematikus módon foglalkozik a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témákkal.

Folyton panaszkodnak a termelők? Mutatjuk, mi a jó a magyar agráriumban

A magyar társadalom bizony nem megy a szomszédba egy kis előítéletért, a káros berögződések alól pedig nem kivétel a gazdatársadalom sem. Régóta makacs közhely, hogy a gazdáknak semmi sem jó és folyton panaszkodnak, de cikkünkben most rámutatunk néhány pontra, ami kifejezetten elismerésre adhat okot. Az általunk megkérdezett szereplők ugyan elismerik, hogy nagy szükség lenne a hatékonyság javítására és a fejlesztésekre, de kiemelik: Magyarország továbbra is jó adottságokkal rendelkezik a termeléshez és több alágazatban vannak nemzetközi szinten is sikeres szereplők.

Az ágazat helyzete és jövője részleteiben is szóba kerül a hamarosan megrendezendő AgroFood és AgroFuture konferenciánkon is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Beütött a krach: sokak kedvenc éttermei, cukrászdái húzzák le a rolót, dübörög a bezárási hullám

Nem csak a pandémia alatti lezárások idején, de 2022 és 2023 között is számos vendéglátóhely volt kénytelen végleg lehúzni a rolót, és úgy tűnik még az idei évben is csak óvatosan mernek költeni a fogyasztók, de jellemzően a céges költések is visszafogottabbak 2024-ben. Nem csak az alapanyagárak szálltak el, a megfizethető magyar munkaerőből is egyre kevesebb van, de úgy tűnik a harmadik országbeli dolgozók még megmenthetik a szektort, de ami még fontosabb, konszolidáló hatással vannak. Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnökének segítségével elemeztük a helyzetet. Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke örül a korai tavasznak és az azzal párhuzamosan beinduló fagyiszezonnak, reméli, a lendület a nyáron is kitart. Elmondta, már a cukrászdások is elgondolkodtak a külföldi munkaerő alkalmazásán.

Fillérekért kapható a szezon csodanövénye: kevesen tudják, szörpöt, lekvárt is készíthetünk belőle

Ne csak az epret vásárold tavasszal: végre megérkezett a boltokba, piacokra a rebarbara is, amit nem véletlenül tartunk a májusi szezon egyik legkülönlegesebb zöldségféléjének. A rebarbara nem csak ínycsiklandó konyhai alapanyag, hanem egészséges gyógynövény is, mindenképpen megéri kúrálnunk magunkat vele, ha emésztőrendszeri problémákkal küzdünk. Nézzük, mi mindent készíthetünk ebből az egyedi megjelenésű zöldségféléből: hogyan tegyük konyhakésszé és hogyan zárjuk üvegbe, hogy egész évben élvezhessük a rebarbara fanyar aromáit?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06