Lesz itt minden jövő héten: megérkezett a friss előrejelzés az időjárásról

Lesz itt minden jövő héten: megérkezett a friss előrejelzés az időjárásról

MTI
A jövő hét első napjaiban még többfelé kell záporra, zivatarra és akár jelentős mennyiségű esőre számítani, de szerdától szárazabbra és melegebbre fordul az időjárás, és 30 Celsius-fok fölé emelkedik a csúcshőmérséklet - derült ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Hétfőn erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell számítani, amelyből sokfelé várható zápor, zivatar. A csapadékgócokat elsősorban felhőszakadás, de jégeső és erős, viharos széllökések is kísérhetik, helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Zivataroktól függetlenül gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-28 fok között alakul.

Kedden hajnalban még jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben gomolyosodik, majd nyugat felől csökken a felhőzet. A nap első felében sokfelé, majd szórványosan, egyre inkább keleten valószínű eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is várható, estétől csökken a csapadékhajlam. A délnyugati, majd az északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet a hajnali 12-17 fokról délutánra 20-25 fok közé emelkedik.

Szerdán hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek. Napközben napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, de néhol előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és északkeleten. A nyugati szél csak kevés helyen élénkül meg. A hőmérséklet hajnalban 9-15, délután 24-29 fok között alakul.

Csütörtökön is napos időre lehet számítani gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Itt-ott kialakulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten. A nyugati, majd északi szelet többfelé élénk, néhol időnként erős lökések kísérik. A minimum 10-17, a maximum-hőmérséklet 25-30 fok között valószínű.

Pénteken napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, néhol záporral, zivatarral, a légmozgás többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban 11-18, délután 26-32 fok között alakul.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre van kilátás, de helyenként előfordulhat záporeső, zivatar. A déli, délnyugati szelet több helyütt élénk lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 12-19, a csúcsérték 27-33 fok között valószínű.

Vasárnap a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödhet a déli, délnyugati szél. Hajnalban 13-21, a délutáni órákban 28-34 fok várható.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?