Valami baj van a hollandoknál: durva, ami ezzel a zöldséggel történik

Valami baj van a hollandoknál: durva, ami ezzel a zöldséggel történik

agrarszektor.hu
Bár meglehetősen eltérnek a hozambecslések, körülbelül 20-40%-os terméskiesés várható az idei szezonban a holland spárga esetében, amelyet a magasabb árak sem tudnak kiegyenlíteni. Az alacsonyabb hozamok indoka a szűnni nem akaróan csapadékos időjárás. Csaknem egy hónappal az idény vége előtt a napsütés megérkezésével némi javulás várható ugyan, de itt kérdés, hogy a sípok mennyire képesek megvastagodni. És felmerül az a dilemma is, hogy mikor érdemes befejezni a betakarítást annak érdekében, hogy a tövek a következő idényre meg tudjanak erősödni.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A termelők június elején elégedettek az árak alakulásával, de ez egyrészt biztos, hogy nem lesz elegendő a terméskiesés kompenzálásához, másrészt igazán magas, 6 euró/kg (2335 Ft/kg) feletti árat csak a legjobb minőségű fehér spárgáért lehet elérni, és a mostani körülmények közül nem tipikusan ez a leggyakoribb piacra szállított tétel. Hollandiában a spárga termőterülete hat éve folyamatosan zsugorodik: a 2017-es, rekordot jelentő 3300 hektárról 2400 hektár alá csökkent, és a termésmennyiség is ezzel párhuzamosan alakult - a teljes termés 85-90%-át a fehér spárga adja - írja a FruitVeB

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?