Pirosba borult az ország: perzselő forróság lesz ma

Pirosba borult az ország: perzselő forróság lesz ma

agrarszektor.hu
Ma is sok napsütés várható, azonban az északi tájak mellett a déli óráktól már máshol is erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és záporok, (hő)zivatarok is előfordulhatnak, legkisebb eséllyel délnyugaton lehet csapadék. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 40 fok között várható, északnyugaton lehet pár fokkal alacsonyabb a hőmérséklet, ott 30, 33 fok közötti értékek várhatók. Késő estére 25 és 32 fok közé csökken a hőmérséklet.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az ország nagyobb részén 29 fok körül vagy felett, az északnyugati megyékben és az Északi-középhegységben 27 fok körül alakul a napi középhőmérséklet. Főként a déli óráktól kezdődően nagy területen ismét kedvezőek lehetnek a feltételek helyi, rövid életű zivatarok képződéséhez, legalacsonyabb valószínűséggel a délnyugati megyékben. A cellákat viharos széllökés (60-80 km/h, lokálisan egy-egy légzuhatagban ennél több is), kisebb szemű jég (1-2 cm) és intenzív csapadék (15-25 mm, lokálisan - nagyobb eséllyel a középső tájakon - ennél több is) kísérheti. Estére a zivatarok számossága határozottan csökkenhet, de északon, északkeleten, esetleg a nyugati határszélen még ekkor is előfordulhat dörgés-villámlás - írja a Met.hu.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?