Tuti tippek hőség ellen: nincs mese, ezeket be kell tartani

Tuti tippek hőség ellen: nincs mese, ezeket be kell tartani

agrarszektor.hu
Mivel még láthatáron sincs a hőhullám vége, jöjjön néhány jótanács, hogy mire érdemes figyelni a rekkenő hőségben. Ami az otthonunkat illeti, a függönyöket és redőnyöket érdemes bezárni napközben, éjszaka lehetőség szerint nyissuk ki ablakainkat, hogy kicsit felfrissítsük a levegőt. Nagyon fontos, hogy igyunk sok folyadékot, lehetőség szerint vizet, ásványvizet. A hőségben kerüljük a fizikailag megterhelő tevékenységeket, a testmozgást is inkább a hűvösebb napszakokra időzítsük.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Viseljünk laza, könnyű ruházatot, együnk könnyű ételeket: a saláták, gyümölcsök és zöldségek például jó választások a forró napokon. És a szokásos, kvázi kötelező dolgok, ha kint tartózkodunk: kerüljük a napot, ha lehetséges, maradjunk az árnyékban, illetve mindenképpen viseljünk napszemüveget és kalapot, védjük bőrünket magas faktorszámú krémmel. Ami szintén nagyon fontos, hogy soha ne hagyjunk gyermekeket vagy háziállatokat az autóban, még rövid időre sem - olvasható az Időkép cikkében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A légkondi használata során mindenképpen érdemes odafigyelni arra, hogy a kinti és a benti hőmérséklet közötti különbség semmiképp se haladja meg a 10°C-ot. Ideális esetben ez az érték 5 és 8 fok között mozog. Számszerűsítve pedig azt szokták mondani, hogy napközben nem érdemes 21-22°C alá hűteni a szobát, de persze egyénenként változhat, hogy kinek mi az ideális. Ilyen forróságban, mint ami most tombol, ennél többet, legalább 24-25 fokot javasolnak. Egy biztos, a túlságosan hideg levegő megfázáshoz, izomfájdalomhoz és ízületi gyulladáshoz vezethet, ezért kerüljük a hideg levegő direkt testre történő irányítását.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?