Tombola és értékes nyeremények az Agrárszektor 2025 konferencián!
Tombolával és értékes nyereményekkel várjuk az Agrárszektor konferencia résztvevőit az esemény 2. napjának végén! FŐNYEREMÉNY: Az AXIÁL Kft. felajánlásából a szerencsés nyertes egy Fűnyírótraktor Portland Hawk H9212RD-rel lesz gazdagabb!
Csoportos kedvezmények már 2 főtől: 2 fő jelnetkezése esetén, 10%, 3 fő estén 15%, 4 vagy több fő jelentkezése esetén 20% kedvezmény! A kistermelők és fiatal gazdák pedig most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén!
1. Rozmaring
Ki tudna ellenállni egy ropogós, rozmaringos héjú krumplinak vagy egy illatos, fűszeres sültnek? A rozmaring mély, földes íze nélkülözhetetlen a karácsonyi lakomához. Ültessük el 10-12 héttel karácsony előtt, ha cserepes rozmaringot szeretnénk nevelni. Ez a növény hidegtűrő és szárazságkedvelő, így nagyon fontos, hogy ne locsoljuk túl - írja a balconygardenweb.
2. Kakukkfű
A karácsonyi pulykasült vagy hagymás töltelék elképzelhetetlen kakukkfű nélkül. Vékony szárain apró levelek sorakoznak, amelyek tökéletesen illenek húsételekhez és köretekhez. A kakukkfű a napos, jól szellőző helyeket szereti - legalább napi hat óra napfényt igényel. Ha cserépben neveljük, tegyük déli fekvésű ablakpárkányra, és ne felejtsük el rendszeresen metszeni.
3. Zsálya
A zsálya is feldobhatja a karácsonyi ételeket, így hát itt az idő, hogy biztosítsunk neki egy napos helyet, valamint laza, homokos, jó vízelvezetésű talajt. A rendszeres metszés segít, hogy levelei frissek és zsengék maradjanak - így az ünnepi asztalon is a legjobb "formáját hozhatja".
4. Menta
A menta az egyik legsokoldalúbb fűszernövény, ami minden ételt felfrissít. Kezdjük a termesztést 8-10 héttel az utolsó fagy előtt, és ültessük jól szellőző, tápanyagszegény, de nedvességtartó talajba. A menta jól érzi magát kisebb cserepekben is, és napi 4-6 óra napfény mellett gyorsan nő.
5. Petrezselyem
A petrezselyem egyszerű, mégis nélkülözhetetlen. Használhatjuk mártásokban, salátákban, húsételekhez vagy akár díszítésként. Viszonylag lassan nő, ezért már most el kell kezdeni a termesztést.
6. Babér
A babérlevél nemcsak az ünnepi koszorúk és girlandok dísze lehet, hanem az ételeké is. Használhatjuk frissen vagy szárítva levesekbe, szószokba és pörköltekbe. A jól szellőző, laza talajban érzi jól magát, és hosszú évekig szolgálhat minket a konyhában.
7. Metélőhagyma
Ha most ismerkedünk a fűszernövény-termesztéssel, kezdjük metélőhagymával! Könnyen nevelhető, és krémes, sült ételekhez ad különleges ízt. Elég neki egy 6-8 centi mély cserép, napos hely, és laza, jól vízáteresztő talaj. Két-három hetente adhatunk neki egy kevés szerves, folyékony tápoldatot is.
8. Oregánó
Az oregánó is feldobhatja a karácsonyi menüt, és nem nehéz ápolni sem. Szereti a napfényt, napi 6-8 óra szükséges neki, és gyorsan nő, ha elegendő meleg és fény éri.














