2019. október 20. vasárnap Vendel

Hírek - Növény

A Parlament is támogatja a silány szörpök és lekvárok adóemelését

Már a Parlament is elfogadta a Vidékfejlesztési Minisztérium korábban előterjesztett kezdeményezését az alacsony gyümölcstartalmú, silány minőségű szörpök, lekvárok és sűrítmények adójának emelkedéséről.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A VM által kiadott közlemény emlékeztet, hogy az országgyűlés elfogadta a népegészségügyi termékadóról szóló törvénymódosítást, a silány termékeket megadóztató új jogszabály pedig 2012. január 1-étől hatályba lép.

A szaktárca korábbi javaslatával szemben a túró rudi és a kakaós italok - minden egyéb, legalább 50 százalékos tejalapanyagból készült termékkel együtt - kikerülték az úgynevezett chips-adót, így ezekért nem kell jövőre többet fizetnünk - írja a gazdasagiradio.hu.

A megemelt termékadó célja az egészségesebb, tudatosabb étkezés és táplálkozási szokások támogatása.

Az új rendelkezés a magas cukortartalmú készítményeket is érinti termékcsoportonként eltérő mértékben, valamint a pék- és sütőipari termékeket, ha sótartalmuk meghaladja a 2 százalékot.

A VM úgy véli, az intézkedéssel nagy mértékben támogatják a hazai tejtermelőket, a gyümölcstermesztőket, valamint az élelmiszerbiztonság megerősítését, továbbá szorgalmazzák az egészségesebb táplálkozási szokások meghonosodását.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu