Alapjaiban változik meg a permetezés Magyarországon: júliustól minden más lesz

Alapjaiban változik meg a permetezés Magyarországon: júliustól minden más lesz

agrarszektor.hu
Decemberben hatályba lépett az a jogszabály-módosítás, amely az agrárdigitalizációt, illetve a környezet védelmét hivatott erősíteni. Ennek értelmében azonban számos olyan változás történt, amely a növényvédelemre is hatással van. Ezek közül az egyik legfontosabb az elektronikus permetezési napló vezetésének kötelezettsége. Ezt 2022. július 1-től kötelező vezetnie a magyar gazdáknak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A decemberi hatálybalépéssel kötelezővé vált az integrált növényvédelem elveinek alkalmazása, az elektronikus permetezési napló vezetése, valamint a termelővel szerződésben álló, a terület növényvédelmi szakirányításáért felelős növényorvosról is a termelőnek kell nyilatkozni az egységes kérelem benyújtásakor - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a nyilatkozat nem része az egységes kérelemnek, szakirányító megjelölése nélkül is beadható, és amennyiben valaki nem áll szerződésben növényorvossal, semmi esetre se válasszon egy listán szereplő szakirányító közül, ugyanis amennyiben egy ellenőrzés során bebizonyosodik, hogy az illető gazdálkodó valójában nem kötött szakirányítói szerződést, ez minden esetben szankciót von maga után. A változásokról bővebb információk itt találhatóak:

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?