2021. január 22. péntek Vince, Artúr

Hírek - Növény

Ekkorát még nem láttál: gigantikus méretű tök nőtt Japánban

Egy 410,3 kilogramm súlyú tök nyerte meg Japánban a szigetország legnagyobb töke címéért folyó versengést. A versenyt a koronavírus-járványra való tekintettel idén online rendezték meg.
 
 

A hatalmas zöldségfélét a csendes-óceáni szigetország nyugati részén, Ehime prefektúrában gazdálkodó Uconomija Hirojosi termesztette, írta meg a HVG.hu a Kyodo News információi alapján. A japán gazda már másodszor nyerte meg a versengést. A 68 éves férfi szerint a tök növekedését Mozart zenéje serkentette. Uvonomija Hirojosi 2018-ban egy még nagyobb, 412,6 kilogramm súlyú tökkel nyerte meg a versenyt, ám annak a növekedését a hagyományos japán zene, az enka dalai segítette.

A kép csak illusztráció (Forrás: Getty Images)

A versenyen, amelyen 51 gazda vett részt, a második helyen egy Csiba tartománybeli gazda végzett egy 385 kilogramm súlyú tökkel, a harmadik pedig egy 334 kilós tök lett Mie tartományból. A 34. alkalommal megrendezett megmérettetésen a koronavírus-világjárvány miatt engedélyezték a résztvevőknek, hogy a személyes részvétel helyett az interneten küldjék el terméseredményeiket.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu