Elindult a génbanki magminták igénylése: itt érhető el az ajánlati lista

Elindult a génbanki magminták igénylése: itt érhető el az ajánlati lista

agrarszektor.hu
A 2021-es tavaszi vetésű génbanki magminták ajánlati listája február 3-tól elérhető az NBGK erre a célra kialakított webshop felületén, a www.mintakeres.hu oldalon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A listán elsősorban Kárpát-medencében gyűjtött tájfajták, helyi populációk és régi, köztermesztésből kikerülő magyar fajták szerepelnek - írja közleményében az Agrárminisztérium. A küldött génbanki minták GMO-mentes, csávázatlan, nem fémzárolt szaporítóanyagok.

Az előző évekhez hasonlóan idén is egy személy egyszerre maximum 10 tételt igényelhet és tételenként maximum 1-1 magcsomagot tehet kosárba. Elsőként tavaszi vetésű magmintákat lehet igényelni, például paradicsom, paprika és bab tájfajták magjait, a batáta és csicsóka tételek március-április hónapban lesznek igényelhetők. A génbanki minták igénylésének menetéről, az adminisztrációs díj megfizetéséről részletes tájékoztató a https://www.mintakeres.hu/igenyles-menete/ oldalon érhető el.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?