2021. szeptember 29. szerda Mihály

Hírek - Növény

Elképesztő: már Dél-Walesben is termesztik az angolok kedvenc növényét

2019-ben történt, hogy a 39 éves Lucy George átvette a szülei gyümölcstermelő birtokát, és több mint 20km2-nyi területet beültetett teával. A hölgy döntése kisebb felzúdulást keltett a környéken, ugyanis a fenti birtok a Glamorgan-völgyben, Peterson-super-Ely község közelében található, az esős Dél-Wales-ben.
 
 

Lucy George, saját elmondása szerint, olyan növényt keresett, ami nem unalmas, ami egész éves odafigyelést igényel, amit lehet a szabad ég alatt is termeszteni, és ami eredeti, újszerű. Így, miután a legtöbb ismert zöldség kiesett a versenyből, végül a tea mellett állapodott meg, írta meg a Mirror. Ugyan a birtoka majdnem 8 ezer km-re található Indiától, ahol a talán legismertebb teák teremnek, ez az apróság nem akadályozta meg abban, hogy sikeres vállalkozásba kezdjen.

Kép forrása: Richard Swingler/Wales News Service

Az ültetvény mindössze 180 teamaggal kezdett, de mostanra Lucy George több mint 20 ezer teacserje büszke tulajdonosa, és már azt nézi, hogyan terjeszkedhetne. Az úttörőnek számító cornwalli Tregothnan ültetvény után az övé a második olyan birtok Angliában, ahol teát termelnek. Az elkövetkező években mindkét birtok alaposan kihasználhatja a “helyben termesztett tea” termékben rejlő lehetőséget, épp annak különlegessége okán.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu