2020. október 1. csütörtök Malvin

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.15. szombat

Az ország keleti felén fokozatosan csökken a köddel és rétegfelhőzettel borított terület nagysága - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.02.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.02.15.) napon!
 
 

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.02.15.) napon.

2020.02.15. szombat: Az ország keleti felén fokozatosan csökken a köddel és rétegfelhőzettel borított terület nagysága. Emellett gomolyfelhők képződnek, fátyolfelhők sodródnak fölénk, csapadék azonban nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. Késő estére 0 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Éjszaka északkeleten még záporok, hózáporok lehetnek, emiatt arrafelé csúszósak lehetnek az utak. A keleti országrészben hajnalra köd képződhet, emiatt csökken a belátható útszakasz hossza. Szombaton napközben alapvetően jók lesznek a közlekedés időjárási feltételei.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni, de a magasban melegedés zajlik, emiatt melegfronti hatások, fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható.

A következő napok várható időjárása

2020.02.16. vasárnap: Az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet napközben feloszlik, gomolyosodik, miközben vastagodó fátyolfelhőzet szűri a napsütést. Csapadék nem lesz. A déli szél többfelé megélénkül, elsősorban a Dunántúl északi felén helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

2020.02.17. hétfő: Fátyol- és gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A délnyugati, déli szél megélénkül, elsősorban a Dunántúl déli felén meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű, északkeleten, északon lesz a hidegebb.

Friss híreink:

Jól jártak a kereskedők: nem lett sokkal olcsóbb a hagyma
Tavaly ősszel 27 százalékot ugrott a megtermelt hagyma mennyisége az előző évhez képest. Nemcsak nálunk, hanem egész Európában bőségesebb a kínálat. Az árak azonban alig 20 százalékot mérséklődtek. A piacelemzők persze meg tudják magyarázni az okát, miért ilyen lassan reagálnak az árak. De azért egy kis pszichológia is van benne.

Hozzám jössz? - Ezt véste a precíziós gazda a kéthektáros kukoricatáblába
Méghogy a gazdákban nincs romantikus hajlam!? A Google maps tavaly óta őrzi egy szerelmes leánykérés nyomát. A 32 éves német fiatalembernek igen mondtak, idén nyáron házasodnak, és már útban van a baba is.

Jó hír a természet szerelmeseinek: elektronikus tananyagot fejlesztett a SEFAG Zrt.
Elektronikus tananyagot fejlesztett a Erdészeti és Faipari Zrt., amely Somogy megye állami tulajdonú erdőterületeit kezeli. A három nyelven is elérhető virtuális tananyagok célja, hogy a természet iránt érdeklődők közelebb kerüljenek az erdei élővilághoz és a természeti értékeinkhez. A témákhoz kvízkérdések és klasszikus játékok is tartoznak, tudhattuk meg a vállalat közleményéből.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu