2020. június 7. vasárnap Róbert

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.17. kedd

A Dunántúlon és a Duna mentén a több-kevesebb napsütés mellett erősebben megnövekszik a felhőzet, a keleti megyékben azonban csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja a napsütést - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.03.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.03.17.) napon!
 
 

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.03.17.) napon.

2020.03.17. kedd: A Dunántúlon és a Duna mentén a több-kevesebb napsütés mellett erősebben megnövekszik a felhőzet, a keleti megyékben azonban csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. Csapadék általában nem lesz, de késő délután az Alpokalján egy-egy futó zápor esetleg előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű. Késő estére többnyire 3 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Többnyire kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Az ország nagy részén száraz utakon autózhatunk, de kedden az Alpokalján nem teljesen kizárt egy-egy futó zápor. A déli, délkeleti szelet kezdetben többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik, hétfő estére mindenütt mérséklődik a légmozgás.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.03.18. szerda: A reggeli pára-, ködfoltok feloszlása után a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

2020.03.19. csütörtök: A reggeli pára-, ködfoltok feloszlása után a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Friss híreink:

Koronavírus: beindult a cukorfelvásárlási láz, de milyen hatással lesz ez a piacra?
Óriási cukorfelvásárlási láz vette kezdetét a koronavírus-járvány miatt, nem csak Magyarországon, de szerte a világon. Az agrárszektor.hu kérdésére Kovács Gergely, a Magyar Cukor Zrt. kereskedelmi igazgatója elmondta az, hogy ez hogyan hat majd a cukorpiacra, nagyban függ attól, milyen intézkedések születnek majd a továbbiakban a betegség miatt. Magyarország a cukorigényét nagy részben importból fedezi, így ha az áruk szabad mozgásában további korlátozások lépnek életbe, az nyilvánvalóan az árakra is hatással lehet majd.

Nem zárnak be a fővárosi piacok, de szigorú intézkedéseket hoztak a koronavírus miatt
A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet során egyre szigorúbb korlátozások lépnek életbe a mindennapi élet területén. A legutolsó intézkedések már az éttermek és kávézók nyitvatartását is szabályozzák, ám az élelmiszereket árusító boltokra és a gyógyszertárakra még nem vonatkoznak szigorítások. Az agrarszektor.hu megkérdezte a termelői piacokra vonatkozó szigorításokról és intézkedésekről a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatóságát, amely 13 budapesti piac és vásárcsarnok üzemeltetéséért felelős.

Ezek az agráresemények maradnak el Magyaroszágon a koronavírus miatt: itt a lista
A koronavírus magyarországi megjelenésére és terjedésére való tekintettel március 11-én éjfélkor életbe lépett a veszélyhelyzeti különleges jogrend, amely - egyebek mellett - betiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri, valamint az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket. Ez az intézkedés több fontos, a következő hetekre tervezett agráreseményre is hatással volt.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu