Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.20. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.20. péntek

agrarszektor.hu
Az általában kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő mellett sok napsütésben lesz részünk - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.03.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.03.20.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.03.20.) napon.

2020.03.20. péntek: Az általában kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő mellett sok napsütésben lesz részünk. Egy-egy futó zápor legfeljebb Borsodban és környékén fordulhat elő. A déli szél inkább csak Sopron körül élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között várható. Késő estére általában 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Többnyire kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.03.21. szombat: Észak felől lassan megnövekszik a felhőzet, előtte északon néhány-, délen több órára kisüt a nap. Késő délutánig az ország északi felén szórványosan, estétől délebbre is, és már többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, majd északkeleten, északon este havas eső, hó is lehet már. Az északkeletire, északira forduló szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul, majd délután gyorsan csökken a felhőzet.

2020.03.22. vasárnap: Éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, majd a csapadék északkelet felől szűnni kezd, illetve egyre inkább elszórt hózáporra vált. Napközben észak felől lassan vékonyodik, szakadozik a felhőzet, helyenként valószínű hózápor. Az északkeleti szelet nagy területen erős vagy viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul, de a szélvédett fagyzugokban több fokkal hidegebb várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ezek a trükkök tényleg működnek: ennyire egyszerű a poloskák elleni védekezés
Hosszú évek óta állandó problémát jelentenek a kertészek számára a poloskák, ráadásul az utóbbi időben sajnos még inkább elszaporodtak Magyarországon. Szinte lehetetlen védekezni ellenük, és úgy tűnik a bosszantó kártevőnek évről évre egyre több a tápnövénye. A poloskák ellen valószínűleg már rengeteg házi praktikával megpróbálkozott a kertészek többsége, ugyanakkor nem mindenkinél válnak be ugyanazok a módszerek. Az agrárszektor.hu már több praktikát, illetve csalinövényt is mutatott, amellyel távol tarthatók a kártevők a zöldségektől és gyümölcsöktől, de most hoztunk egy újabb trükköt, ami sokaknál már bevált.

Óriási fennakadásokat okoz a koronavírus a faiskolákban és a gyümölcstelepítésben
A koronavírus (COVID-19) miatti korlátozások a magyarországi faiskolákban és a gyümölcstelepítésben is komoly gondot okoznak. A szakemberek elmondása szerint nem érkeznek meg a külföldről, elsősorban Olaszországból és Hollandiából származó szaporítóanyagok, ugyanakkor a hazai cégek sem tudnak kiszállítani.

Bige László: van elég műtrágya, legfeljebb kevesebb megy exportra idén
Nitrogénműtrágyából elegendő van az országban, sőt, mivel a határok most kevésbé átjárhatóak, az exportból visszamaradt mennyiségre is számítani lehet. Tény, hogy a másik két makroelemet importból fedezzük, de a szállítmányok többsége vízen és vasúton érkezik, ahol kezelhetőbb a vírus okozta kockázat - nyugtatják a kedélyeket a gyártók. Kérdéses azonban az őszi kínálat árszintje, amire leginkább a gyenge forint lehet rossz hatással.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?