2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.22. vasárnap

A Dunántúlon felhős idő várható rövid napos periódusokkal, ettől keletebbre gyorsan mozgó gomolyfelhők mellett hosszabb időre kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.03.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.03.22.) napon!
 
 

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.03.22.) napon.

2020.03.22. vasárnap: A Dunántúlon felhős idő várható rövid napos periódusokkal, ettől keletebbre gyorsan mozgó gomolyfelhők mellett hosszabb időre kisüt a nap. Egy-egy hózápor előfordulhat. Az északi, északkeleti szél továbbra is erős, helyenként viharos marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 3 és 7 fok között várható. Késő estére -4 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Kezdetben többfelé lehetnek vizes, nedves útszakaszok, majd vasárnap már csak néhol lehet hózápor, viszont továbbra is többfelé lesz erős a szél.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfronti hatás várható. Az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén, emellett ízületi és reumatikus fájdalmak jelentkezhetnek.

A következő napok várható időjárása

2020.03.23. hétfő: Éjszaka nagyrészt derült lesz az ég, majd napközben kelet, délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Az ország déli felén többfelé várható havazás, északabbra szórványosan valószínű kisebb havazás, hószállingózás. Az északkeleti, északi szél nagy területen viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de a fagyzugokban hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között várható.

2020.03.24. kedd: Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, délen, délnyugaton várható a vastagabb felhőzet. Az ország déli felén többfelé, északabbra szórványosan valószínű havazás. Az északkeleti szelet többfelé kísérik erős vagy viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között várható, délnyugaton lesz a hidegebb.

Friss híreink:

Jön a határokon átívelő idénymunka - de emberek nélkül?
A koronavírus leginkább az emberek mozgását bénította meg, ami különösen fájó a sok munkáskezet igénylő ágazatokban mint a kertészet, vagy akár az állattartás. Európában ilyenkor, szezon kezdetén millió számra indulnak meg az idénymunkások, hogy egy jól fizető foglalkoztatót találjanak. Mi is várjuk az erdélyieket, ukránokat, de nem jöhetnek. A németek nálunk is nagyobb bajban vannak, már ki is dolgozták a problémára a megoldást.

Minden perc számít: most már bármikor megjelenhetnek a kártevők a gyümölcsösökben
Az elmúlt időszak időjárását a kettősség jellemezte. Míg napközben általában 10 Celsius fok körüli hőmérséklet uralkodott, éjszakánként rendre fagypont alá süllyedt a hőmérő higanyszála. Az éjszakai hideg ellenére a növények fejlődése töretlenül folytatódott, a mandula és a kajszi virágzik, az őszibarack virágzásának kezdete is már csak napok kérdése. A bogyósok levelesednek, a többi gyümölcsféle zöldbimbós állapotban van. A Duna-Tisza közi kajszisokat erősebb fagy érte, másutt fagykárokról nem érkeztek információk, olvasható dr. Aponyi Lajos növényvédelmi jelentésében.

Világszinten egyedülálló rendszerben készül a tojás Győrszemerén
Sosem dolgozott ketreces tyúkokkal, de mostanra a mélyalmos tartáson is messze túllépett Fuchs Zsolt, aki hamarosan teljes üzemben termeli a szabadtartásos rendszerből származó húsvéti tojásokat. A hosszú évek alatt kiforrott, komplex rendszer minden elemében különlegesnek számít.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu