Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.17. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.17. szombat

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól a délnyugati, nyugati megyékben nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.10.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.10.17.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.10.17.) napon.

2020.10.17. szombat: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól a délnyugati, nyugati megyékben nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet. Reggel, délelőtt még szórványosan fordulhat elő eső, zápor, szitálás, majd délutánra a Dunántúlon, estére pedig a Dél-Alföldön is megszűnik a csapadék. A Dunántúlon az északnyugati szelet élénk, helyenként erős széllökések kísérik, az Alföldön eközben a nyugati, délnyugati szél élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen.

A következő napok várható időjárása

2020.10.18. vasárnap: Csökken a felhőzet - legtovább keleten, északkeleten maradhat felhős az ég -, majd változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Keleten, északkeleten szórványosan, másutt elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, délutántól megszűnik a csapadék. Elsősorban hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a csúcshőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű.

2020.10.19. hétfő: Változóan felhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Csapadék nem valószínű. Főleg hajnalban, reggel pára-, illetve ködfoltok várhatók. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -1 és +5, a maximum-hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Friss híreink:

Föld nélkül tartható szobanövények az új módi: ezek a zöldek minden kezdő álmai
Sokak számára meglepő lehet, de nem minden szobanövénynek van szüksége talajra és folyamatos öntözésre, gondozásra ahhoz, hogy jól érezze magát, és megfelelően növekedjen, fejlődjön. Akadnak olyan fajok, illetve fajták, amelyek akár egy üveg vízben is elélnek, és mindössze annyi figyelemre van szükségük, amíg a vizet időközönként kicseréljük. Összegyűjtöttünk öt olyan szobanövényt, amelyekkel úgy csempészhetünk zöldet az otthonunkba, hogy közben csak minimális odafigyelésre van szükségük.

A Google anyacége is beszáll az agrárbizniszbe: igazi szuperrobottal törnek be a piacra
Mezőgazdasági robotot fejleszt az Alphabet Inc., amely a Google anyacége. A Mineral névre keresztelt robot a szántóföldi növényeket fogja vizsgálni, amelynek során a tervek szerint rengeteg, a mezőgazdaság számára fontos adatot fog generálni.

Horror árak a magyar piacokon: ez a gyümölcs 76 százalékkal kerül most többe
Kilogrammonként 392 forintra emelkedett a magyar szilva termelői ára idén, ami a tavalyi évhez képest közel 80 százalékos drágulást jelent. A Budapesti Nagybani Piacon egyébként a belföldi szilva átlagosan kilogrammonként 600 forintos áron jelent meg a kínálatban 2020 27. hetében. A hazai termesztésű Bosc kobak és Vilmos körte is drágult idén, míg a banán ára 12 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, így kilogrammonként 370 forint körüli áron mozgott a piacon.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55