Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.04. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.04. vasárnap

agrarszektor.hu
Reggel, kora délelőtt a délkeleti tájakat kivéve napos idő várható, majd gomolyfelhők képződnek, amelyekből főként a Duna-Tisza közén alakulhatnak ki késő délelőtt, délután kisebb záporok, többnyire jelentéktelen csapadékkal - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.04.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.04.04.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.04.04.) napon.

2021.04.04. vasárnap: Reggel, kora délelőtt a délkeleti tájakat kivéve napos idő várható, majd gomolyfelhők képződnek, amelyekből főként a Duna-Tisza közén alakulhatnak ki késő délelőtt, délután kisebb záporok, többnyire jelentéktelen csapadékkal. A Dunántúlon az északnyugati, az Alföldön az északkeleti szél lesz élénk, helyenként erős lökésekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatásra számíthatunk, egyre többeknél fordulhat elő fejfájás, migrén, görcsös panasz, koncentrálási nehézség.

A következő napok várható időjárása

2021.04.05. hétfő: A nap nagy részében száraz, napos idő valószínű kevés gomolyfelhővel, ám estefelé északnyugat felől egy hidegfront nyomán erősen megnövekszik a felhőzet, és estefelé a Dunántúlon eső, zápor, havas eső, a hegyekben havazás is kialakulhat. Napközben a délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, majd este a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél és viharossá fokozódik. Délutánra 14, 20 fok közé melegszik fel a levegő.

2021.04.06. kedd: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estétől kezd el csökkenni nyugat felől a felhőzet. Többfelé várható eső, havas eső, emellett a Dunántúlon és északon havazás is lehet. Az északi, északnyugati szél több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Hajnalban -1, +5, a délutáni órákban 3, 8 fok valószínű.

Friss híreink:

Ilyen egyszerűen lehet saját veteményesed: tényleg megéri, sokat spórolhatsz így
Az otthoni zöldségtermesztés egy nagyszerű módja annak, hogy pénzt spóroljunk meg és szép, friss zöldségek kerülhessenek az asztalunkra. Mindemellett jó elfoglaltság, a természethez is közelebb kerülhetünk, sok esetben pedig még finomabbak is az így megtermelt zöldségek, mint a boltban vásároltak. Ha kedvet kaptál a termesztéshez, de nem tudod, hogyan kezdj neki, akkor jó helyen jársz. Összegyűjtöttünk néhány olyan tippet, amely segítségével kezdőként is garantáltan szuper lesz az eredmény, és még a tapasztaltabbaknak is hasznosak lehetnek.

Filléres trükkök a gyomok ellen: ezekkel garantáltan kipusztul minden gaz
Bármennyire is lelkesen és becsületesen gondozzuk kertünket, sajnos elkerülhetetlen, hogy néha egy-egy gyomnövény ne bukkanjon elő. Ebben az esetben viszont nem kell azonnal a gyomirtó szerekért nyúlni, hiszen egyszerű, természetes, környezetbarát módszerrel is eltávolíthatjuk a gazokat. Összeszedtünk néhány pénztárcabarát praktikát, amivel garantáltan gyorsan és tartósan megszabadulhatunk a nem kívánt gyomoktól.

Méhcsalogató praktikák a kertbe: ezekért nem csak a beporzók lesznek hálásak
A méhek pótolhatatlan szereplői a mezőgazdasági rendszereknek és környezetünk állapotában is. Nem csupán hozzájárulnak a biológia sokféleséghez, de általuk információhoz is juthatunk róla. Ha mindez még nem lenne elég, a termesztett mezőgazdasági haszonnövényeink kétharmada - pl. a napraforgó, a repce - is rovarbeporzású. Elfogyasztott ételeink egyharmadát virágos növényeink a beporzás révén "termelik" meg. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mi is vigyázzunk rájuk és, ha tehetjük, próbáljunk nekik segíteni.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?