Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.09. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.09. szerda

agrarszektor.hu
A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.06.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.06.09.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.06.09.) napon.

2021.06.09. szerda: A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Estétől a gomolyfelhők feloszlanak, ugyanakkor nyugat felől fátyolfelhők sodródnak az ország fölé. Nagyobb eséllyel a délnyugati megyékben és az északkeleti országrészben, illetve az Alföldön alakulhat ki zápor, néhol zivatar. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, zivatarok mentén átmeneti szélerősödés is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.
Késő estére 18 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket. A napos tájakon azonban a déli órákban erős lesz az UV-B sugárzás.

A következő napon várható időjárás

2021.06.10. csütörtök: A sok napsütés mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Helyenként fordulhat elő záporeső, zivatar. Az északi szelet nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat. Délutánra 25 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Nehéz helyzetben a magyar tojástermelők: elkerülhetetlennek látják az áremelést
Aggasztó helyzetbe került a magyar tojáságazat. 2020 óta gyakorlatilag nem drágult a tojás átvételi ára, miközben a takarmányárak hónapok óta folyamatosan egyre emelkedtek. A Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség) szerint a takarmányok minimum 30 százalékkal drágultak az egy évvel ezelőttiekhez képest, míg a tojás ára 1%-kal se nőtt. A Tojásszövetség mezőgazdasági titkára, dr. Molnár Györgyi szerint rendkívül nagy az elkeseredettség az ágazatban, amit csak egy masszívabb áremeléssel lehetne megmenteni.

Óriási pályázati dömping jön a magyar agráriumban
A tavaszi fagyok, a sok csapadék, és a későn jött felmelegedés komoly problémákat okoztak idén a termelőknek. Ha ez nem lenne elegendő, a takarmányárak növekedése és a csomagolóanyagok drágulása is rengeteg fejtörést okozhat a gazdáknak, mindezek hatása pedig az élelmiszerárakban is jócskán meglátszódhat - mondta az Agrárszektornak Harnóczi György, az OTP Agrár főosztályvezetője. Kiemelte, azt azonban még nem lehet megmondani, hogy mindezek például a sertés- vagy a baromfihús, esetleg a tej árára pontosan mekkora hatással lesznek. A szakemberrel arról is beszélgettünk, miként tud segíteni a mezőgazdasági és élelmiszeripari támogatások lehívásában az OTP Agrár.

Sosem volt még ilyen könnyű a levéltetvek elleni védekezés: ezek a trükkök működnek
Ahogy az idő tavasszal - illetve, esetünkben, nyáron - elkezd felmelegedni, a rovarkártevők is megjelennek a kertekben és a földeken. Legnagyobb számban a levéltetvek különböző fajai támadják meg növényeket, amelyeknek egy év alatt akár 10-12 nemzedéke is kialakulhat, ezért szinte egész évben oda kell rájuk figyelni. A levéltetvek szívó kártevők, elsősorban a növények fiatalabb részeit szívogatják, ezért a hajtások végein figyelhetőek meg először. Szívogatásuk nyomán a levelek torzulnak, nem tudnak növekedni a hajtások, ami így terméskiesést okoz. Emellett a levéltetvek óriási veszélyt jelentenek a növényeinkre azzal is, hogy számos vírust terjesztenek, amelyek ellen nem mind lehet hatékonyan védekezni.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?