Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.10. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.10. csütörtök

agrarszektor.hu
A hajnali órákban képződött zivatarok délelőttre lecsengenek - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.06.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.06.10.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.06.10.) napon.

2021.06.10. csütörtök: A hajnali órákban képződött zivatarok délelőttre lecsengenek. Ezt követően a sok napsütés mellett ismét gomolyfelhők képződnek, amelyekből délután elsősorban az ország középső harmadában várható elszórtan zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél napközben sokfelé megélénkül, zivatarok térségében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A hőmérséklet kora délután 25 és 30, késő este 15 és 21 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Napközben erős lesz az UV-B sugárzás, egyébként fronthatás továbbra sem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2021.06.11. péntek: A sok napsütés mellett hol erőteljesebb, hol gyengébb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, elszórtan valószínű zápor, zivatar - nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati részén és egészen északkeleten. Az északi szelet nagy területen élénk, néhol erős lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél átmenetileg viharossá is fokozódhat. Délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista
2021 májusában a magyar gazdák több mint 4 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2019 ötödik hónapjához képest pedig csaknem 16 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka májusban a John Deere volt, amelyből 43-at adtak el a hónapban, a második helyen a Claas végzett, amelyből 41 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a Fendt, negyedik a Solis, ötödik pedig a New Holland volt az év ötödik hónapjában.

Gyomirtás-kisokos nemcsak kezdőknek: ezeket rontják el a legtöbben permetezéskor
Rengetegen használnak különböző gyomirtókat a kertben, a permetezés során azonban érdemes néhány dologra odafigyelni. A legfontosabb minden esetben a megelőzés kell, hogy legyen, tehát a vegyszerek alkalmazása helyett inkább törekedjünk arra, hogy gazmentes legyen a kertünk. Ugyanakkor ha már bekövetkezett a baj, akkor a herbicidek használata előtt minden esetben olvassuk el a címkén található utasításokat, és ha a lépéseket pontosan követjük, akkor garantáltan kipusztul majd az összes gyom a kertben.

Nevezzen vagy jelöljön az agrárium rangos szakmai elismeréseire, közeleg a határidő
A Portfolio Csoport idén is díjazza a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az év legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2021 Konferencián ebben az évben is kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat. A nyerteseket rangos szakmai zsűri választja ki, döntenek az év növénytermelőjéről, az év állattenyésztőjéről, az év kertészetéről, az év fiatal agrárszakemberéről, az év női agrárvállalkozójáról, az év agrárberuházásáról, az év agrárinnovációjáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj győzteséről. Az elismerésekre a nyolc kategóriában június 30-ig lehet nevezni. Legyen Ön is a díjeső részese, pályázzon vagy jelöljön a rangos díjakra!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?