Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.24. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.24. csütörtök

agrarszektor.hu
A sok napsütés mellett elsősorban a Dunától keletre képződhetnek gomolyfelhők, amelyből főként északkeleten alakulhat ki néhány helyen zápor, zivatar - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.06.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.06.24.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.06.24.) napon.

2021.06.24. csütörtök: A sok napsütés mellett elsősorban a Dunától keletre képződhetnek gomolyfelhők, amelyből főként északkeleten alakulhat ki néhány helyen zápor, zivatar. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A hőmérséklet kora délután 33 és 39, késő este 23, 28 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatás nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire, különösen a kisgyermekekre és idősekre. Ilyenkor ugyanis a keringésünk jelentősen leterhelt, mert a szervezet számára nehezebb a plusz hőt leadni. Mivel a hőmérséklet az éjszakai órákban is magasnak mondható, ezért nyugtalanul aludhatunk, nem tudjuk kipihenni igazán magunkat, így a szervezet egyre jobban elfárad. Érdemes a szervezetünk terhelését átmenetileg megszüntetni – akár vízparton, de 1-2 óra eltöltése klimatizált helyen is sokat segíthet.

A következő napon várható időjárás

2021.06.25. péntek: A fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Délutántól növekvő eséllyel, estefelé már szórványosan valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödik az északnyugati szél, illetve zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A csúcsérték 28 és 37 fok között valószínű, a keleti országrészben lesz a legforróbb, északnyugaton a kevésbé meleg idő.

Friss híreink:

Csetelő robotok hódítanak a magyar agráriumban: ezek a cégek már használják őket
A magyarországi agrárvállalkozásokról a laikusoknak gyakran idejétmúlt, lemaradó és a változásokra és a hirtelen helyzetekre lassan reagáló szervezetek jutnak eszébe. A valóság azonban az, hogy az elmúlt évben több hazai agrár- és élelmiszeripari cég állt át az automatizált párbeszédtechnikára, vagyis a chatbot alapú szervezetirányítási működésre. Némelyik vállalkozás pedig már a koronavírus-járványt megelőzően megtette ezt a lépést.

Itt a bejelentés: komoly segítséget kapnak a magyar kukoricatermelők
Hazánk kukoricatermesztése évszázados múltra tekint vissza, napjainkra az Európai Unió meghatározó exportőr országává váltunk. Versenyképességünk megőrzése érdekében elengedhetetlen, hogy a termelők a megfelelő támogatás mellett innovatív megoldásokkal és naprakész tudással rendelkezzenek - hangzott el a Kukorica Kör Egyesült megalakulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón. A most megalakult Kukorica Kör egy olyan szervezet, mely az alapító tagok részvételével a hazai kukoricatermelő gazdák érdekeinek képviseletét, szakmai programok szervezését, illetve szakmai tudásuk bővítését tűzte ki célul.

Növénytermesztés otthon, fillérekből: mutatjuk, hogy csinálják az élelmes kertészek
Komoly problémát okoz manapság a nem fenntartható növénytermesztés. Akár a kiskertünkben, akár a nagyobb területen történő termelés során érdemes arra törekedni, hogy környezetbarát módszereket alkalmazzunk, hiszen ezzel védjük és tápláljuk talajainkat, ráadásul a különböző környezeti veszélyek kialakulásának valószínűségét is csökkenthetjük. Számtalan fenntartható megoldás létezik, ilyen akár a komposztolás, a permakultúra, valamint a hidroponika is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13