Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.27. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.27. kedd

agrarszektor.hu
A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.07.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.07.27.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.07.27.) napon.

2021.07.27. kedd: A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Nagyobb eséllyel az északnyugati, északi megyékben magasabbra törhetnek a gomolyfelhők, és ott helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé erős lesz a déli, délnyugati szél, de zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 37 fok között várható. Késő estére 22 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli a szervezetünket, de egyre nagyobb területre visszatér a hőség. Az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire, fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására.

A következő napon várható időjárás

2021.07.28. szerda: Sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati szél időnként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. Este a Kisalföldön északnyugatira fordul a szél. A maximum-hőmérséklet 32 és 38 fok között alakul.

Friss híreink:

Ezt sokan nem tudják a repcéről: így lesz garantáltan bőséges a termés minden évben
Sokan rutinosan termesztik kultúrnövényeiket, hiszen a régóta bevált technológiáikkal mindig meg voltak elégedve. A tápanyaghiány azonban egy sarkalatos kérdés a termesztésben, hiszen nagyon sokan nem tudják, milyen hátulütői lehetnek, ha nem figyelnek rá komolyabban. Több tonnával is kevesebb lehet az átlag termésmennyiség, illetve minőségi romlás is bekövetkezhet, ha tápanyaghiányos a repcetábla.

Elképesztő drágulás a magyar gabonapiacon: ennyibe kerül most a búza, kukorica
Magyarországon az egy évvel korábbinál 14 százalékkal magasabb áfa és szállítási költség nélküli, átlagosan 63,9 ezer forint/tonna termelői áron kereskedtek az étkezési búzával július második hetében. A takarmánybúzát 23 százalékkal drágábban, tonnánként 61,3 ezer forintért, míg a takarmánykukoricát 60 százalékkal magasabb, 79,8 ezer forintos tonnánkénti áron adták július második hetében.

Mi történik itt? Egyre több gazda mond le erről az állatról Magyarországon
Komoly hatással van a magyar sertéstenyésztőkre a sertéspiacon tapasztalható szélsőséges hullámzás. A bizonytalan helyzet miatt vannak, akik nem telepítenek új állományt az ólakba, mások tervezett fejlesztési beruházásokat halasztottak el. Az európai sertéspestis-helyzet, a koronavírus és következményei, valamint a takarmányárak növekedése mind-mind olyan tényező, ami befolyásolja a sertéságazat magyar szereplőinek döntéseit, így rövid- és hosszútávú kilátásait is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?