Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.07. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.07. szombat

agrarszektor.hu
Sok napsütés várható kevés gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.08.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.08.07.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.08.07.) napon.

2021.08.07. szombat: Sok napsütés várható kevés gomolyfelhővel. Csapadék általában nem lesz, de a nyugati és északkeleti határvidéken kis eséllyel futó zápor előfordulhat. A délies szelet nagy területen élénk, a nyugati megyékben olykor erős széllökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.
Késő estére 19 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt.
Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat.
A melegfront hatására az érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2021.08.08. vasárnap: Nagyrészt gomolyfelhős, napos idő várható fátyolfelhőkkel. Estig csak nyugaton és északon lehet elvétve csapadék, estétől azonban északnyugat felől már több helyen valószínű zápor, zivatar. Legkevésbé délen, délkeleten várható csapadék. Az estétől északnyugatira forduló szél megerősödik. A csúcshőmérséklet 27 és 36 fok között alakul, a Dunántúl északnyugati részein lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Friss híreink:

Szupernövények teremnek ebben a magyar kertben: sokan nem tudják, de gyógyítóak
Budapesttől 12 km-re Budajenőn van egy kert, ahol nem gyomirtóznak, de még csak nem is szántanak, helyette hagyják élni és dolgozni a természetet. Ez a Patikakert, ahol kifejezetten fekete színű bogyós gyümölcsöket termesztenek. A felvidéki elméleti matematikusból lett természetgyógyász-biogazdálkodó, dr. Tkacsik Márta több hektáron folytat biodiverz, komplex ökológiai gazdálkodást, közepén egy nemzetközi építészeti díjakkal is kitüntetett passzív épületpárossal. Olyan bogyósokra specializálódott, amelyeknek magas az antioxidáns tartalmuk, és remek egészségügyi hatásaik vannak. Nem csak termeszti a gyümölcsöket, helyi feldolgozó üzemében balzsamecettől kezdve rostban gazdag gyümölcslapkákat is előállít.

Veszélyben a magyar méhállomány: már a szakemberek is tehetetlenek
Közel hatvan százalékkal nőtt Magyarországon a méhcsaládok száma 2000 és 2019 között a Központi Statisztikai Hivatal, az MTVA Sajtóarchívuma és az MTI friss adatközlése szerint. Míg 2000 decemberében 504 ezer méhcsalád volt az országban, 2019 azonos időszakára már 849 ezer méhcsaládot gondoztak a magyar méhészek. Sajnos azóta a hazai méhállomány komolyan lecsökkent az enyhe telek és a hideg, gyakran fagyos tavaszokból kifolyólag.

Sokan termesztenek repcét Magyarországon, de rosszul gondozzák: itt hibáznak
Az intenzív termesztésű őszi káposztarepce az egyik, ha nem a leginkább rovarlátogatott szántóföldi növényünk, a termésbiztonságát ebből fakadóan számos kórokozó is fenyegeti. Az Agrárszektor most összegyűjtötte, mik a legtöbbször felmerülő problémák a repcetermesztés során.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?