Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.08. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.08. vasárnap

agrarszektor.hu
Többnyire napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel, azonban az északnyugati megyékben némileg több lehet a felhő - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.08.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.08.08.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.08.08.) napon.

2021.08.08. vasárnap: Többnyire napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel, azonban az északnyugati megyékben némileg több lehet a felhő. Délig nem valószínű csapadék, kora délután már egy-egy zápor, zivatar előfordulhat, majd estétől az ország északi felében elszórt jelleggel alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon az északi, a Dunától keletre a déli szél élénkülhet meg, zivatarban viharossá is fokozódhat a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 26, 27, délkeleten 36, 37 fok körül valószínű. Késő estére 20 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Eleinte meleg, majd vasárnap estétől hideg léghullámok érik el a Kárpát-medencét, így mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2021.08.09. hétfő: Sok napsütés várható, főleg az ország északi, északkeleti területein lehet helyenként több gomoly-, illetve fátyolfelhő. Reggel délen, délnyugaton elvétve, másutt szórványosan még előfordul zápor, zivatar. Napközben már inkább csak az északkeleti megyékben valószínű helyenként csapadék, majd ott is megszűnik. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. Zivatar térségében átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 27 és 33 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Friss híreink:

A brazil gazdák nem viccelnek: ezzel a csodaszerrel turbózzák fel a növényeket
Újféle algaalapú műtrágyát hozott létre két brazil vállalat. A termék a korábban kékmoszatoknak nevezett cianobaktériumok kivonatát tartalmazza, és az első kísérletek alapján akár 10 százalékkal is növelheti a termésmennyiséget az egyes szántóföldi kultúrákban, így például a szójában és a kukoricában. Az új biostimuláns másik nagy előnye, hogy a környezet károsítása nélkül is előállítható.

Szupernövények teremnek ebben a magyar kertben: sokan nem tudják, de gyógyítóak
Budapesttől 12 km-re Budajenőn van egy kert, ahol nem gyomirtóznak, de még csak nem is szántanak, helyette hagyják élni és dolgozni a természetet. Ez a Patikakert, ahol kifejezetten fekete színű bogyós gyümölcsöket termesztenek. A felvidéki elméleti matematikusból lett természetgyógyász-biogazdálkodó, dr. Tkacsik Márta több hektáron folytat biodiverz, komplex ökológiai gazdálkodást, közepén egy nemzetközi építészeti díjakkal is kitüntetett passzív épületpárossal. Olyan bogyósokra specializálódott, amelyeknek magas az antioxidáns tartalmuk, és remek egészségügyi hatásaik vannak. Nem csak termeszti a gyümölcsöket, helyi feldolgozó üzemében balzsamecettől kezdve rostban gazdag gyümölcslapkákat is előállít.

Veszélyben a magyar méhállomány: már a szakemberek is tehetetlenek
Közel hatvan százalékkal nőtt Magyarországon a méhcsaládok száma 2000 és 2019 között a Központi Statisztikai Hivatal, az MTVA Sajtóarchívuma és az MTI friss adatközlése szerint. Míg 2000 decemberében 504 ezer méhcsalád volt az országban, 2019 azonos időszakára már 849 ezer méhcsaládot gondoztak a magyar méhészek. Sajnos azóta a hazai méhállomány komolyan lecsökkent az enyhe telek és a hideg, gyakran fagyos tavaszokból kifolyólag.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31