Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.20. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.20. szerda

agrarszektor.hu
A szakadozott felhőzet délelőtt az északi, északkeleti tájakat is elhagyja, mögötte a nap nagy részében napos idő várható általában kevés fátyolfelhővel - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.10.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.10.20.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.10.20.) napon.

2021.10.20. szerda: A szakadozott felhőzet délelőtt az északi, északkeleti tájakat is elhagyja, mögötte a nap nagy részében napos idő várható általában kevés fátyolfelhővel. Estefelé északnyugat felől újabb magasszintű felhősáv érkezik. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon délutántól meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 21 fok között alakul, de az Alpokalján 22, 23 fok is lehet, míg északkeleten 15 fok körül maradhat a hőmérséklet. Késő estére 4 és 15 fok közé hűl le a levegő, a szelesebb nyugati részeken lesz enyhébb az idő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2021.10.21. csütörtök: A ködfoltok feloszlása után a fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délutántól észak, északnyugat felől vastagszik a felhőzet, egyre többfelé beborul az ég, és egyre több helyen elered az eső, záporeső. Sokfelé megerősödik, gyakran viharossá is fokozódik a déli, délnyugati szél. Délutánra jobbára 18 és 23 fok közé melegedhet fel a levegő.

Friss híreink:

Rengeteg van ebből a húsból a magyar henteseknél: mégis vagyonokért árulják kilóját
A vadászat és a vadgazdálkodás hazánkban is nagyon fontos szerepet tölt be, ennek ellenére szinte alig eszünk vadakat: a hazai vadgazdálkodás során évente mintegy tízezer tonna hasznosítható vadhús keletkezik, évente viszont így is mindössze kétadagnyi vadból készült ételt eszünk meg fejenként. De miért van ez így? Tény, hogy nem annyira egyszerű beszerezni, mint például a csirkehúst, de azért számos helyen kapható vadhús. Ráadásul rendkívül jó a tápanyag-összetételük is. Ismét meg lehet kérdezni, hogy akkor miért nem esszük? Erre kaphatunk most választ.

Sokkoló kilátások: krízist hozhat a magyar élelmiszeriparban a benzinár-robbanás
A munkabérek növekedése és az alapanyag-, illetve az energiaárak emelkedése mellett az üzemanyagok drágulása is sújtja a magyar élelmiszer-feldolgozó ipart. A fuvarozási költségek emelkedése pedig az ágazat minden területét érinteni fogja, még ha nem is azonos mértékben - jelentette ki Vörös Attila, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének elnöke. A szakember szerint nem kérdés kérdés, hogy a magyar élelmiszer-feldolgozó ipar szereplői is kénytelenek lesznek emelni az áraikon.

Nagy a baj a magyar földeken: emiatt rengeteg gazda rosszul járhat
Mintegy harmadával csökkent az öntözésre értékesített víz mennyisége Magyarországon 2000 és 2020 között - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MTVA Sajtóarchívuma és az MTI legfrissebb adatközléséből. Az utóbbi években azonban enyhe növekedés figyelhető meg az öntözési céllal értékesített vízmennyiség tekintetében. Az öntözés fejlesztésére és az öntözéses gazdálkodás alá vont területek növelésére számos ágazatnak égető szüksége lenne.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 23. 13:31